Elhunyt Petykó Ágnes

Meghalt szerdán, hatvankét éves korában Petykó Ágnes nyugalmazott kárpátaljai újságíró, a Magyar Rádió egykori ungvári tudósítója, akit hosszú súlyos betegség után Magyarországon ért a halál – közölték az MTI-vel az elhunyt volt munkatársai.
Petykó Ágnes 1952. március 17-én született Ungváron. Iskolai tanulmányait követően az Ungvári Állami Egyetem filológiai karán szerzett magyar bölcsészdiplomát. 1975-től 2010-ig a Kárpátalja Megyei Állami Televízió- és Rádiótársaság magyar főszerkesztőségének munkatársaként dolgozott. A Kossuth Rádiót a rendszerváltozástól kezdve 17 éven át tudósította Ungvárról. A Határok nélkül című műsornak az indulásakor lett a munkatársa. A 2001-ben létrehozott Kárpát-medencei rádiós tudósítói hálózatnak 2008-ig ő volt a kárpátaljai tagja.

A kárpátaljai magyarság sorsdöntő eseményeiről, mindennapjairól, a hétköznapi emberek küzdelmeiről, a nemzeti identitás kérdéseiről, a történelmi egyházak, a hagyományok és a magyar kultúra megtartó erejéről Petykó Ágnes több ezer riportot, összeállítást, interjút, tudósítást készített a Határok nélkül és más rádióműsorok hallgatói számára.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.