Életveszélyes méreteket ölt a kampózás

Egyre többen lopják az áramot úgy, hogy közvetlenül a nagyfeszültségű légvezetékekről, kampós végű kábelekkel vezetik be az áramot a házba, sok esetben közvetlenül az ablakon keresztül. A jelenségről a szoljon.hu-ban olvashatunk.

Az eleve életveszélyes metódust tetézik az olyan időjárási helyzetek, amelyek például az elmúlt hétvégén is jellemezték a Jászságot. Szeles, esős, viharos időben szétzilált, szabadon lógó vezetékek a földszint közelében lengve, szikrázva veszélyeztetik az arra járók életét. Ráadásul nem egy-egy esetről van szó, a nagyközségben időről időre mintegy hetven háznál jelenik meg a kampós áramlopás.

A helybeliek megkeresését követően Pócs János országgyűlési képviselő július 16-án, szombaton kelt levelében kérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy kezdeményezzen jogszabály-módosítást. A képviselő levelében hangsúlyozza, hogy Jászladány önkormányzata többször jelezte már a problémát a szolgáltatónak, illetve a rendőrségnek, de az esetek kapcsán nagyon ritkán indul eljárás az érintettekkel szemben. Legtöbbször még csak nem is jegyzőkönyvezik az eseteket. Ha mégis elindul a hatósági eljárás a lopás miatt, akkor vagy nem születik elmarasztaló ítélet, vagy csak próbára bocsátják a kampózót.

Pócs János mindezekre hivatkozva azt kezdeményezi, hogy az áramlopás a közveszélyokozás alapján a legsúlyosabb bűncselekmény kategóriába kerüljön, illetve vonatkozzon rá a közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett kategóriája is, amit már akár ötéves börtönnel is büntethetnek. Úgy véli, hogy mindezzel a rendőröknek lehetősége volna azonnal és hatékonyan intézkedni az ilyen esetek kapcsán.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.