Élettársának utalt segélyt a fideszes polgármester

Mokán István sarkadi polgármestert is jogerősen elítélték költségvetési csalásért.
A Gyulai Törvényszék szerdán jogerősen hárommillió forint pénzbüntetésre ítélte Mokánt Istvánt, Sarkad fideszes polgármesterét költségvetési csalás bűncselekménye miatt. Információink szerint jogellenesen folyósított lakásfenntartási támogatást a vele akkor közös háztartásban élő élettársának.

Mokán abban az időben alpolgármester volt. Élettársa meghamisította a saját jövedelmi adatait, így még rendszeres gyermekvédelmi kedvezményt is kapott jogosulatlanul.

Mokánt korábban kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte első fokon a Gyulai Járásbíróság. Ezt az összeget emelte föl a Gyulai Törvényszék 3 millió forintra. Élettársát korábban 1 év felfüggesztett börtönre ítélték, ezt a büntetést 6 hónapra mérsékelte a Gyulai Törvényszék. Az ítélet mindkét vádlott esetében jogerős.

Mokán korábban az alpolgármesteri tisztséget töltötte be Sarkadon. 2014-ben a Fidesz színeiben választották Sarkad város polgármesterévé. Súlyosbító körülményként értékelte a bíróság, hogy Mokán a közmegbízatását felhasználva követte el a költségvetési csalást.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.