Éles bevetéssel startolt az OMSZ főigazgatója

Erősen indult Máté Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatójának a napja csütörtökön, a metróhoz sietve, a Széll Kálmán téren segítséget nyújtott egy hajléktalanak. A földön fekvő, eszméletlen férfit Máté Gábor a mentők helyszínre érkezéséig próbálta újraéleszteni – tudta meg a Népszabadság. Az újraélesztési kísérletet később a budai mentőállomásról érkező mentők folytatták, sajnos az idős férfi életét így sem lehetett megmenteni.

Lapunk érdeklődésére a hírt az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője, Győrfi Pál megerősítette, mint írta: a reggeli, Széll Kálmán téri esetben az Országos Mentőszolgálat új főigazgatója pontosan azt tette, amit minden mentődolgozó tenne, segítséget nyújtott a rászorulónak.

A Népszabadság úgy tudja: Máté Gábor főigazgató december másodikától hivatalosan is munkába állt, és azóta a szervezet átadás-átvételével van elfoglalva.

Mint arról korábban beszámoltunk: Máté Gábor egykori mentőápoló váltotta Burány Bélát az Országos Mentőszolgálat élén. Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár válságmenedzserként számít az új szakemberre. Máté Gábor megbízása azért is érdekes, mert nincs orvosi végzettsége, viszont tíz évig volt pilóta a Malévnál, de dolgozott a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ turisztikai divízióvezetőjeként is.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.