Simicska eladta a Class FM-et

Megvette a Class FM 100 százalékát a Sláger Rádió Zrt. A hírt Turi Árpád, a Class FM vezérigazgatója jelentette be.

Turi közlése szerint a Class FM-et működtető Advenio Zrt.-ben a Sláger Rádió Zrt. május 17-én szerzett százszázalékos tulajdonrészt.

Az amerikai hátterű Sláger Rádió Zrt. tulajdonosa 85%-ban Michael McNutt, 15%-ban a Marquard lapkiadó. Szakmai segítséget nyújt az az Emmis Communications nevű cég is, amely 2009-ig a Sláger Rádiót üzemeltette. A tranzakciót ma jelentették be a médiahatóságnak. McNutt elmondása szerint ő tárgyal az Emmisszel, a támogatásért cserében fel fog ajánlani tulajdonrészt az amerikaiaknak.

Turi Árpád
Koncz György / Népszabadság

A Népszabadság kérdésére, miszerint tárgyalt-e a tulajdonosváltásról kormányzati politikusokkal vagy személyesen Orbán Viktorral, McNutt azt válaszolta, semmiféle politikai jellegű diszkusszió nem volt, a miniszterelnökkel sem tárgyalt. Hozzátette, normális körülmények között a kérdést is furcsának tartaná. Ugyanakkor nem lepődött meg, mert a médiatörvény bevezetése óta látni lehet, hogy a médiaszabadság sérült Magyarországon. A Class FM új tulajdonosa elmondta, az NMHH-nak bejelentették a döntést, a médiahatóság majd tájékoztatja az érintetteket.

A Class FM frekvenciaengedélye novemberben lejár, a tulajdonosok abban bíznak, hogy az NMHH meghosszabbítja azt. Korábban azt lehetett hallani, hogy ez nem fog megtörténni, tekintettel arra, hogy a rádiót működtető társaság Simicska Lajos tulajdona.

Az ezt firtató kérdésekre Turi Árpád azt mondta, nem tudja, Simicska miért adja el a rádiót, nem ismeri a motivációit. Elhangzott az is, hogy a rádió neve marad, ahogyan a műsorokat készítő csapat is.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.