galéria megtekintése

Teljesítették a beteg gyerekek kívánságait

0 komment

Munkatársunktól

Igazi kis hercegnőhöz illő rózsaszín ágy és bútorok, hófehér mobiltelefon, laptop, és nagy teljesítményű asztali számítógép. Néhány hétköznapi tárgy, egy-egy súlyos betegségben szenvedő gyermek kívánsága, amely az Invitel és a Csodalámpa Óhaj-Sóhaj Kívánságteljesítő Alapítvány jóvoltából valósulhatott meg.

A telekommunikációs cég és az alapítvány áprilisban hirdette meg közös, Tegyünk egy kis csodát együtt! elnevezésű kampányát, jól tudva, milyen pozitív erőket képes felszabadítani az öröm. A vállalat a szolgáltatási területén, húsz városban arra kérte az ott élőket: kódok beváltásával segítsenek megvalósítani az alapítvány által felkarolt, életet veszélyeztető betegségekkel kezelt gyermekek kívánságait.

Az Invitel minden kódregisztráció után növelte a támogatási összeget, a papírra vetett álmok teljesítésére így egy hónap alatt végül négymillió forint gyűlt össze. Az összegből mostanáig tíz gyermek kívánsága vált valóra, és mivel a kérések feldolgozása még mindig tart, hamarosan másoké is teljesülhet.

– Köztudomású, hogy a jókedv és az öröm rendkívül kedvezően befolyásolja a gyógyulás folyamatát, az együttműködés során mindvégig ez a gondolat vezetett bennünket. Magam is részt vettem egy-egy ajándék átadásán, ami igen megindító élmény. Felemelő érzés látni, mekkora örömöt szerzünk a gyermekeknek. Ha ily módon egy kicsit is hozzájárulhatunk mielőbbi felépülésükhöz, akkor már megérte belevágni.

 

Valódi kis hősökről van szó, akiknek az arcán egyértelműen látszik: csodával határos élményként élik meg kívánságuk teljesülését. Elismerés és köszönet illeti a húsz település lakóit és az alapítvány odaadó munkatársait, az ő közreműködésükkel válhatnak valóra a gyermekek álmai – fogalmazott Iski István, az Invitel marketingigazgatója.

Nagy az öröm – a vágyott laptopot az Invitel két munkatársa adta át

A kívánságokat a Csodalámpa Alapítvány fogadja és dolgozza fel, amely élen jár a gyermekálmok teljesítése terén: tizenkét esztendő alatt már közel 2700 kis betegnek szerzett örömöt. Ők tartják a kapcsolatot a családokkal is a hosszú, sokszor kilátástalannak tűnő kórházi kezelések idején.

A súlyos, életveszélyes betegségben szenvedő gyermekek többsége meggyógyult azok közül, akik korábban az alapítványhoz fordultak, és a mai napig emlegeti a váratlan, életre szóló ajándékot. – Ez nem sikerülhetne olyan partnerek segítsége nélkül, mint például az Invitel, amelytől támogatási összegként négymillió forintot kaptunk a gyermekálmok teljesítésére – szögezte le a kívánságteljesítő szervezet képviseletében Felkai Márta kommunikációs szakértő.

A hozzánk érkező kérések sokfélék: a kicsik általában játékokra vágynak, a nagyobbak műszaki cikkekre, például laptopra, telefonra, hogy a betegágyból is tarthassák a kapcsolatot a kórházon kívüli világgal. Vannak, akik szeretnének egy számukra elérhetetlennek tűnő helyre utazni, vagy valamilyen különleges dolgot tenni, például hőlégballonozni. Megint mások példaképeikkel, külföldi és magyar hírességekkel való találkozásra vágynak – tette hozzá Felkai Márta.

Több ezer jóakaró

A Tegyünk egy kis csodát együtt! kampány Baja, Békéscsaba, Cegléd, Celldömölk, Esztergom, Gödöllő, Gyula, Hajdúszoboszló, Hódmezővásárhely, Jászberény, Kecskemét, Sárvár, Salgótarján, Siófok, Szeged, Szentes, Szigetszentmiklós, Tiszaújváros, Vác és Veszprém lakóit mozgatta meg. Az Invitel a regisztráltak között 20 tabletet sorsolt ki, hogy ezzel is kifejezze köszönetét és elismerését a magánemberek részéről megnyilvánult segítő szándékért. Több ezer ember vett részt az akcióban, amely helyi szinten is fontos, közösségi ügyet teremtett.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.