Együtt-PM: a központosítás csődje, hogy tizenhatezer tanár fizetése késik

Az Együtt-PM szövetség szerint a központosított iskolairányítás csődje, hogy 16 ezer, alapítványi és magániskolában tanító pedagógus nem kapta meg a novemberi fizetését.

Az eduline.hu szerdán írta meg, hogy késik a magán- és alapítványi iskolákban dolgozó tanárok novemberi bére, mert az intézmények számlájára még nem érkezett meg az állami támogatás. Csütörtöki írásuk szerint 16 ezer pedagógus legkorábban december harmadik hetében kaphatja meg a fizetését.

Szelényi Zsuzsanna, az Együtt-PM politikusa pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: ez megkoronázza a közoktatás átszervezésében eddig tapasztalható "disznóságokat". Szerinte már mindenki láthatja, hová vezet a pénzkivonás, az, hogy az iskoláknak alapvető működési gondjaik vannak.

Ilyen körülmények között nem lehet rendesen tanítani - jelentette ki, hozzátéve: az Együtt-PM, ha kormányra jut, megszünteti az államosítást az iskolarendszerben, a feladatára alkalmatlan Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak pedig még "a helyét is sóval szórják be".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.