Együtt-PM: a kormányfő vonja vissza Lázár és Seszták miniszteri jelölését!

Az Együtt-PM nem ért egyet azzal, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt Miniszterelnökséget vezető miniszterré, Seszták Miklóst pedig nemzeti fejlesztési miniszterré nevezzék ki – mondta keddi, budapesti sajtótájékoztatóján a szövetség társelnöke. Kónya Péter arra kérte Orbán Viktor kormányfőt, hogy vonja vissza a két politikus miniszteri jelölését.
A független képviselő úgy fogalmazott: mindkettejükről nyilvánosságra kerültek olyan adatok, amelyek nem csak az alkalmatlanságukat bizonyítják, de méltatlanságukat is a posztra. Egy normális demokráciában ilyen politikusoknak a közélettől messze távol kell maradniuk – tette hozzá.

Lázár János személyesen felelős azért, hogy az ország eleshet 1500 milliárd uniós támogatástól illetve, hogy civil szervezetek nagy valószínűség szerint nem kaphatnak meg negyvenmilliárd forintot a Norvég Alapból – fogalmazott

Miközben az államtitkár hivatalosan havi egymillió forintot keres, „23 millió forintokat költ fácánvadászatra" – közölte. Ezt azzal folytatta, hogy Lázár János „különböző közpénzekből fizetett luxusnyaralásokon, (...) luxusszállodákon és luxusgépkocsikon élősködik az állampolgárok pénzén".

A másik jelöltre áttérve kijelentette: „Seszták Miklósról pedig köztudottá vált, hogy offshore-lovag". A politikus számos olyan közbeszerzési tevékenységnek volt a részese, amelyekről kiderült, hogy korrupciógyanúsak voltak – mondta Kónya Péter.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.