Egyre jobban szeretnek utazgatni az 55 év feletti magyarok

Nő az idősek utazási kedve. Az 55 év feletti korosztály tagjai Magyarországon is egyre nagyobb számban maradnak társadalmilag és gazdaságilag is aktívak - hívta fel a figyelmet a Magyar Turizmus (MT) Zrt. legfrissebb hírlevelében a szallas.hu internetes foglalási portál adataira hivatkozva.

A szenior korosztály potenciális keresletet jelent a belföldi turisztikai piac számára, mivel lényegesen több szabadidővel rendelkeznek, utazásaik kevésbé szezonálisak, tartózkodási idejük is hosszabb az átlagosnál - mutatnak rá a hírlevélben. Az idősebbek megfelelő kínálat kialakításával a főszezonon kívüli időszakokban is motiválhatók az utazásra, ezáltal csökkentve a szezonalitás problémáját - teszik hozzá.

Az MT Zrt. közölte: a portál adatai szerint 25 százalékkal nőtt az 55 év feletti korosztály utazási kedve. Idézi a KSH belföldiek körében végzett felmérésének adatait is, amelyből kiderül, a 2014. január-szeptemberi időszakban az 55-64 éves korosztályban az átlagot meghaladva, 13,8 százalékkal nőtt a többnapos belföldi utazáson részt vevők száma 2013 hasonló időszakához képest. Az MT Zrt. kitért arra, hogy a szépkorúak növekvő társadalmi és gazdasági erejére, illetve a szenior korosztály speciális igényeire - mint az egyszerű közlekedés, akadálymentesített környezet, a minőségi programok, valamint a gyógyászati szolgáltatások -  külön programajánlatot állított össze a honlapján.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.