Egymásnak ment Tarlós és a fejlesztési tárca

Budapest közlekedési cége felszólító levelet küldött a fejlesztési tárcának, amiről kiadtak egy közleményt, ezután a minisztérium is kiadott egy közleményt, most pedig további előremutató megbeszéléseket tervez. 

A budapesti főpolgármesteri hivatal mai közleményére reagálva a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közölte: szükségesnek tartják ismételten nyilvánosságra hozni, hogy a minisztérium nyitott a tárgyalások lefolytatására, amelyre a nemzeti fejlesztési miniszter a következő kormányülésen kaphat felhatalmazást.

A tárca a hivatal azon közleményére reagált, miszerint a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a múlt héten – 15 napos határidővel – megküldte a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak az agglomerációs közlekedés finanszírozására vonatkozó, az NFM szerződéses mulasztásával kapcsolatos felszólító levelet. Hozzátették: a rendezetlenség fennmaradása esetén a 15 nap elteltével a megállapodás felmondásra kerül.

Az NFM erre közölte: 2013-ban a főváros nevében a BKK 2022-ig vállalta az agglomerációs busz- és HÉV-közlekedés korábbi színvonalon és hálózaton történő fenntartását. A költségekre a Budapest 21 megállapodásban foglaltak irányadók, a működtetési költségeket tehát a budapesti közlekedés finanszírozási rendszere fedezi.

A miniszterelnökkel való megbeszélésen valóban szóba került, hogy a főpolgármester módosítaná a szerződést, és az agglomerációs közlekedést átadná. Megértjük, ha a főváros nem szeretné vállalni az agglomerációs közlekedés fenntartását, mindazonáltal az elővárosi közlekedés zavartalan működése természetesen a jövőben is biztosított lesz. Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy a további előremutató megbeszéléseknek rendezett körülmények között kell lezajlaniuk - zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.