Alig vannak a taxisok demonstrációján

Alig több mint egy tucat taxis jött el, hogy újból tüntessen az Uber ellen. A szervezők sem értik az érdektelenség okát.

A vártnál jóval kevesebb, alig több mint egy tucat taxis jött el a csütörtök délelőttre szervezett újabb demonstrációra. Míg januárban a durrogós mínuszokban 80-100 taxis vonult fel a Deák tér elé, addig most a tavaszi napsütésben mindössze 16 taxist lehet látni.

A kevés résztvevő miatt egyelőre nem teljesült a szervezők szándéka, a kétsávos lezárás. A tizenhat autóval csak a Bajcsy-Zsilinszky út Deák térrel szemközti oldal parkolósávját és a kerékpárút egy részét foglalták el. A közlekedés teljesen zavartalan, az utcafrontról nézve a demonstráció inkább csak úgy tűnik, mintha egy másik taxiállomás költözött volna a Deák tér elé.

A taxisok továbbra is azt sérelmezik, hogy a szerintük adóelkerülő közösségi személyszállítással foglalkozó Uber továbbra is zavartalanul működik, mivel a hatóságok nem tettek érdemi lépéseket a telefonos applikáció betiltására, illetve a szolgáltatás ellehetetlenítésére.

A tüntetőktől megtudtuk, hogy másnap este nyolcig kaptak területfoglalási engedélyt a rendőrségtől, egyelőre azonban nem tudják, hogy meddig maradnak. A résztvevők a délelőtt folyamán petíciókat adtak át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), a BRFK és a nemzetgazdasági tárca képviselőinek, továbbá kis demonstrációt tartottak az amerikai nagykövetség előtt, arra figyelmeztetve, hogy az Uber amerikai tulajdonosait is kötik az itteni törvények, ám kétséges, hogy a nagykövetség tudott a tüntetésről, mivel a tüntetők nem jelentkeztek be a követségen, illetve nem adtak át petíciót.

A tüntetők vezetői egyelőre tanácstalanok, hogy mi okozta a taxisok között az érdektelenséget. Többen azt találgatták, hogy majd az esti műszak taxisai eljönnek, „mivel azok amúgy is aktívabbak”. A taxisok megkeresték a januárban még a szolidaritásáról hangot adott Fónagy Jenő államtitkárt is. Úgy tudjuk, Fónagy csak e-mailben válaszolt, mondván: most nem ér rá tárgyalni. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.