Egy villámcsődülettől is megijedt a kormány

Birkapásztornak küldené Orbánt Ausztráliába a Magyar Szolidaritás Mozgalom, de nem tudják átadni neki a bőröndöt, mert a TEK lezárta a környéket.

Egy villámcsődülettől is megijed a miniszterelnök, legalábbis erre a következtetésre jutott a Magyar Szolidaritás Mozgalom, amelynek ifjúsági tagozata szerda délután szeretné átadni a kormányfőnek az Emberi konzultáció elnevezéssel indított akció kérdőívére érkezett válaszokat, illetve minél több bőröndöt, hogy segítsenek Orbán Viktornak csomagolni. A miniszterelnök háza előtt azonban erre nem lesz lehetőség, mert amikor három hete a demonstrációt bejelentették, a Terrorelhárítási Központ személy- és létesítménybiztosítási intézkedést hozott, amelynek alapján augusztus 10-től a szükséges ideig, de legkésőbb október 10-ig a környéket lezárják. Az indok: „a fenti időszakban a Cinege út 5. szám alatti épületben védett személy tartózkodik”.

A Szolidaritás szerint az Emberi konzultáció elnevezéssel indított akció során egyértelműen kiderült, hogy igen sokan alkalmatlannak tartják Orbánt a kormányfői poszt betöltésére – jelentette ki kérdésünkre Székely Sándor, a mozgalom társelnöke. A szervezet augusztus 8-a óta arról kérdezi az embereket arról, hogy miként vélekednek a miniszterelnökről, mit üzennek neki, illetve az ország problémái közül melyek érintik őket személyesen, s milyen megoldásokat javasolnak.

A fővárosban öt-hat helyszínen, illetve több vidéki nagyvárosban is gyűjtötték a véleményeket, és meglepően nagy érdeklődést tapasztaltak, az akciót ezért legalább szeptember végéig folytatni kívánják – közölte Székely Sándor. Eddig körülbelül ezren vállalták, hogy írásban is válaszolnak a kérdésekre, és szerinte egészen elképesztő az elégedetlenség az Orbán-kormánnyal szemben. Ezt az is bizonyítja – hangsúlyozta –, hogy sokan terjedelmes esszében fejtették ki fenntartásaikat.

Az üzenetek egy része nem tűri a nyomdafestéket, de nagyjából mindenki egyetért abban, hogy Orbánnak mennie kell – jelentette ki Székely. Szerinte például az egyik budapesti helyszínen nyolcvan-száz válaszolóból mindössze ketten akadtak, akik kedvezően nyilatkoztak a kormányfő teljesítményéről. Amennyiben az emberek tényleg így gondolják – tette hozzá Tanos Áron, a Szolidaritás ifjúsági tagozatának vezetője –, nem túl szerencsés, ha valaki olyasmivel foglalkozik, amihez nem igazán ért.

Emiatt úgy véli, hogy a miniszterelnöknek érdemes lenne új állás után néznie. Azt Tanos nem gondolja, hogy a javaslataikat személyesen közölhetnék Orbánnal, de mindenképpen szeretnék megüzenni neki: vannak más lehetőségei. Ha már az egész nemzetét birkának nézi – fogalmazott –, álláspontjuk szerint birkapásztorként teljesíthetné ki ezt a képességét. Ausztráliában találtak neki azonnal betölthető álláshelyeket, tájékozódtak a repülőjegy foglalásának lehetőségeiről, s – hogy a kormányfő élhessen a szenvedélyének is – számba vették az ottani focicsapatokat.

A szerdai flashmobra az interneten eddig több mint százan jelentkeztek, ahol összerakják a bőröndöket, s beszédek is elhangzanak. A demonstráció kapcsán Tanos Áron kijelentette: ha már a többség Abszurdisztánt akarta, most bemutatják, hogy az mit jelent. Például azt – mondta –, hogy a kormányfőt el lehet küldeni birkapásztornak Ausztráliába. Amennyiben pedig ez a lehetőség felkeltené az érdeklődését, bizonyos benne, hogy a repülőjegy árát gyorsan sikerül összegyűjteniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.