Az LMP, az MSZP, a program és a láda sör

Az LMP kampányfőnöke egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját. AZ MSZP szerint az LMP aktivistái a hosszú hétvégén kihordhatják minden háztartásba a láda sört, a programjukat ugyanis a postaládákban kell keresni.

Karácsony Gergely ezt csütörtöki, a szocialisták fővárosi székháza előtt tartott sajtótájékoztatóján mondta, miután a politikus elvitte saját Budapest-programjukat az MSZP-hez, és cserébe szerette volna elkérni a szocialistákét. A múlt héten ugyanis az LMP főpolgármester-jelöltje, Jávor Benedek nyilvánosságra hozta az LMP-programot, majd Bihary Gábor, az MSZP fővárosi képviselője plágiummal vádolta meg őket.

Az LMP kampányfőnöke közölte: szerették volna látni az MSZP programját, de azt az interneten sehol sem találták, és Horváth Csaba főpolgármester-jelölt oldalán is csak annyit láttak, hogy "fejlesztés alatt". Ezért bement a szocialisták székházába, ahol Szanyi Tibor MSZP-s kampányfőnök nevére leadta saját programjukat, és azt kérte a biztonsági őrtől, hogy valakivel hozassa le a szocialistákét. Miután tíz perc várakozás után senki nem érkezett, a kampányfőnök távozott, és az újságírók előtt egy láda sört ígért annak, aki elsőként találja meg az MSZP programját.

Szanyi Tibor szerint az MSZP fővárosi programját nem a Jókai utcai székházban kell keresni - bár ott is megvan -, hanem a lakásokban és a postaládákban. Szanyi Tibor a VIII. kerületben Komássy Ákos polgármesterjelölttel közösen tartott sajtótájékoztatóján megmutatta azt a Zöld Budapest című programot tartalmazó füzetet, amelyet az összes budapesti háztartásba eljuttattak.

Olyan nagyon ezt nem kell keresnie az LMP-nek, amelynek aktivistái a hosszú hétvégén kihordhatják minden háztartásba a láda sört, amit ígértek - tette hozzá.

Az LMP kampányfőnöke nem hagyta annyiban Szanyi Tibor válaszát: Karácsony Gergely csütörtök délután közleményben folytatta a láda sör és a program körüli "szócsatát". Azt írta: az LMP kampányfőnökeként házhoz mentem csütörtökön délelőtt a szocialisták Budapest-programjáért, ám máris kiderült, hogy hiába tettem, mivel az nem létezik.

Szanyi Tibor szerint viszont pártja programját a fővárosi postaládákban kell keresni - folytatódik a közlemény, amely szerint "az LMP őszinte megdöbbenésére a szocialisták sokévi kormányzás és városvezetés után sem tudnak megkülönböztetni egy néhány oldalas szórólapot egy szakmai alapokon nyugvó, megoldási javaslatokat tartalmazó programtól".

Karácsony Gergely úgy fogalmazott: az MSZP-vel szemben a Lehet Más a Politika felnőttként kezeli a választópolgárokat, és komolyan vette feladatát, ezért az önkormányzati választási kampány elejére elkészítette csaknem nyolcvan oldalas programját. Mivel a szocialistáknak nincs komolyan vehető programja, az ígért láda sört az LMP programalkotó csapatának ajánlom fel - zárta közleményét az LMP-s politikus.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.