A polgármester letiltotta az önkormányzat újságját, és kiadott egy másikat

Két Félegyházi Közlönyt kaptak szeptember 11-én és 12-én a kiskunfélegyháziak. Mindkettőnek ugyanaz a fejléce, de a tartalmuk eltér. Az egyiket az adta ki, aki az önkormányzat törvényes felhatalmazása alapján eddig is: a Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gerencsérné Tóth Tímea.

A másikat Kapus Krisztián, „Kiskunfélegyháza Város Polgármestere, mint a Félegyházi Közlöny Nonprofit Kft. ügyvezetője feletti egyéb munkáltatói jogokat gyakorló személy”.

A törvényes közlönyben Tóth Tímea leírja az előzményeket. Kapus Krisztián megbízásából tértivevényes levelet kapott egy ügyvédtől, hogy a polgármester kivizsgálást indít ellene, és október 4-éig fölmenti a munkavégzés alól. Az ügyvezető, szerkesztő nem fogadta el a levélben foglaltakat, mivel az csak a polgármester döntésén alapult, a képviselő-testület nem járult hozzá.

Még aznap lecserélték a zárat a Félegyházi Közlöny irodáin, és lekapcsolták a szerverről a lap online változatát.

Amikor a nyomdába akarták adni a következő számot, a nyomda közölte velük: már nyomják a Félegyházi Közlönyt. Kiderült, azt Kapus Krisztián polgármester kérésére teszik, aki írásban nyilatkozott arról, hogy minden jogi felelősséget személyesen vállal a kiadvánnyal kapcsolatban.

A kft. is megjelentette a maga lapszámát. Tóth Tímea cikke szerint Kapus Krisztiánnak nincs joga kiadni Félegyházi Közlöny néven újságot, mert a sajtótermék nyilvántartásba vételekor a nonprofit kft.-t regisztrálták. A 13 kiskunfélegyházi önkormányzati képviselő közül 8-an rendkívüli testületi ülés összehívását kezdeményezték – erre azonban eddig nem került sor. A képviselők bűnügyi feljelentést is tettek a történtek miatt.

Mint arról beszámoltunk, a város 2010-ben megválasztott fideszes képviselői közül öten szembefordultak a Fidesz-központ által támogatott Kapus Krisztiánnal, és a Lezsák Sándor vezette Nemzeti Fórum helyi szervezetével másik polgármesterjelöltet indítottak Csányi József vállalkozó személyében. A Nemzeti Fórum a napokban saját irodát nyitott a piac bejáratánál.

Kapus Krisztián közlönyében Révbe jutott a város süllyedő hajója címmel Félegyháza sikereiről írnak. Címlapsztori, hogy a polgármester megállapítja: jól mennek a dolgok a kutyamenhelyen. A Nemzeti Fórumhoz közel álló közlönyben Csányi József ellenjelöltet idézik, aki szerint a most jellemző állapotoknak véget kell vetni. „Fontosnak tartjuk, hogy a véleménye miatt ezentúl senkit nem érhessen hátrányos megkülönböztetés, az előrejutás feltétele pedig a szakmai rátermettség legyen. (…) A közbeszerzések törvényességét a városi civilek által delegált képviselők fogják ellenőrizni”.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.