Egy parlamenti képviselő-polgármesterről vallott volna Vizoviczki a kiengedéséért

Egy "országgyűlési képviselő-polgármester" által okozott milliárdos károkról kínált információkat Vizoviczki László 2013-ban a nyomozó ügyészségnek.

Pénteken került nyilvánosságra a két külön perben csalással, valamint számos rendőr megvesztegetésével vádolt Vizoviczki vádalkuajánlatának teljes szövege. A Jobbik-közeli N1Tévé által publikált 19 oldalas levél szerint a budapesti éjszaka egykori irányítója több ajánlatot is tett a nyomozóhatóságnak, annak érdekében, hogy hazamehessen "születendő gyermekéhez".

A levélben többször is azt hangoztatja, hogy politikai elkötelezettsége miatt nem vallana fideszes politikusokra, ellenben szabadon engedéséért szívesen nyilatkozna olyan témákról, amelyeknek a szálai a 2002 és 2010 között kormányon lévő politikusokig érnek. Politikai beállítottsága mellett azért is maradna az előző ciklusra vonatkozó információknál, mert nem akarja aláásni a Fidesz-kormány stabilitását.

Vizoviczki szerint az ügyészségnek azért kellene vele vádalkut kötnie, mert a parlamentben ülő budapesti polgármester és alpolgármestere ténylegesen milliárdos kárt okoztak a társadalomnak. Az akkoriban még előzetesben ülő diszkópápa szerint a szervezett bűnelkövetés minősítés legalább annyira megállna a polgármester ügyében is, mint nála. Beígérte azt is, hogy a polgármester-képviselő ügyében minden nevet, adatot úgy ad át, hogy az alapján rutineljárás legyen a vádemelés.

Vizoviczki azt is írta, hogy az általa szerzett politikai színezetű információk 90 százaléka a Fidesz 2010-es kormányra kerülése utáni időből származik.

Amint arról beszámoltunk, az N1TV szerdán már egy olyan interjúval is előállt, amelyben a csalási ügy negyedrendű, név nyilatkozó vádlottja azt állítja: 2011-ben négymillió forint kenőpénzt adtak az akkori V. kerületi polgármester Rogán Antalnak, hogy a vállalkozó éttermeinek teraszai kinyithassanak a belvárosban. Az interjú első részének megjelenése után Rogán közleményt adott ki, amelyben hazugságnak nevezte a róla szóló állításokat. Csütörtökön aztán maga Vizovicki Lászó levelet írt, és azt hangoztatta, hogy Rogán Antallal soha semmilyen kapcsolata nem volt, sőt még látásból sem ismerik egymást.

A név nélkül nyilatkozó negyedrendű vádlott interjújából pénteken újabb részt mutatott be a Jobbik-közeli tévé. A nő azzal egészítette ki az eddigi történetet, hogy a fideszes politikusra vonatkozó információkat az ügyészségen is elmondta, de a hatóság emberei nem vették komolyan. A nő elmondta, azt gondolta, hogy ha beszél a Rogánt érintő ügyekről is, akkor jegyzőkönyvbe fogják venni, de ez nem történt meg.

A Népszabadság megkereste az ügyészséget is, előfordulhatott-e olyan eset, hogy a Viziviczki-ügy nyomozása során nem jegyzőkönyveztek politikusokra vonatkozó vallomásrészeket. Az ügyészség egyelőre nem válaszolt kérdéseinkre. Ugyanakkor a Jobbik sajtótájékoztató tartott az ügyben. Szilágyi György képviselő a videóban elhangzottakra reagálva kijelentette, továbbgyűrűzött "a kormányt érintő maffiabotrány".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.