Egy órára eltűntek Tarlósék

Egyórás csúszással tudták csak megkezdeni a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülését, mivel a fideszes polgármesterek, illetve Tarlós István főpolgármester és helyettesei nem jelentek meg az ülésteremben. A hivatal semmit nem közöl a késlekedés okáról, de a Népszabadság információi szerint a kormánypárti képviselők heves vitába bonyolódtak a költségvetést illetően. A kerületek ugyanis sokallják a teljes körű csatornázáshoz való hozzájárulás mértékét.
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi frakciójának vezetője szerint ez a költségvetés egy beismerő vallomás. Szerinte a tervezet egy pórázon tartott főváros költségvetése. A városvezetésnek immáron ambíciója sincs arra, hogy alapszolgáltatásokat megoldjon és ahelyett, hogy a kormánnyal tárgyalna, könyörtelenül vág. Többek között ötödével csökkenti a parkok fenntartásra fordítható keretet, egymilliárddal csökkenti a közvilágítás támogatását. Ez 92 perccel több sötétséget jelent naponta – mondta Horváth.

Az MSZP-s politikus azt is hozzátette: a városvezetés nem képes befoldozni a közösségi közlekedés büdzséjén tátongó 15 milliárdos hiányt sem, amely így időzített bombaként ketyeg a főváros alatt. Nem tudjuk ugyanis, hogy mikor nem jelennek meg a járművek a megállókban. Emellett azt látjuk – hívja fel a figyelmet Horváth Csaba –, hogy komoly csúszások vannak uniós projektekben, és még mindig nem kaptunk választ arra, hogy miből fedezi majd a 4-es metró elszálló 66 milliárdos támogatását a főváros.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.