Egy napig volt új főszerkesztője a HVG-nek

Mégsem Sztaniszláv András lesz a HVG és a hvg.hu új főszerkesztője, miután a két szerkesztőség szerdán együttes ülést tartott, s nagy arányban elutasította a tulajdonosok által kiválasztott főszerkesztő személyét. Információink szerint a tulajdonosok várhatóan tudomásul veszik a szerkesztőségek döntéseit.
Az egyik újságíró leírása szerint az elmúlt két napban felbolydult méhkashoz hasonlított a HVG és a hvg.hu két szerkesztősége, miután kiderült, hogy a tulajdonosok által hétfőn megnevezett új főszerkesztő, Sztaniszláv András korábban Welsz Tamással üzletelt. Sztaniszláv 2009-ben adta el szlovákiai bejegyzésű limuzincégét az idén tavasszal elhunyt Welsz Tamásnak, aki Simon Gábor csalási ügyében vált ismertté. Mindkét szerkesztőség részéről többen azt is kifogásolták, hogy Sztaniszláv korábban a Miniszterelnöki Hivatalban Szekeres Imre szocialista politikus sajtósaként dolgozott.

A Népszabadság információi szerint a két szerkesztőség közösen lépett fel Sztaniszlávval szemben. Már kedden tárgyaltak a tulajdonosokat képviselő Szauer Péter vezérigazgatóval, majd a két szerkesztőség szerdán együttes ülést tartott, ahol 36 igen szavazattal, 7 nem és 7 tartózkodás mellett azt az álláspontot alakították ki, hogy elutasítják a tulajdonosok által jelölt főszerkesztő személyét. Többször is kerestük Szauer Pétert, asszisztense azt mondta, hogy a vezérigazgató folyamatosan tárgyal, ezért nem tudja adni.

A hétfői bejelentés szerint Sztaniszláv január 1-től lett volna a HVG és a hvg.hu közös főszerkesztője. A legfontosabb feladata a két szerkesztőség integrációja lett volna, jelenleg ugyanis a HVG és a hvg.hu külön stábbal dolgozik.

A valasz.hu kiderítette azt is, hogy Sztaniszláv limuzincégét egy hétszáz lelkes felvidéki falu, Komáromfüss (szlovákul: Trávnik) egyik parasztházában „működtette”. Erre a címre van a mai napig bejegyezve például a Seychelle-szigetekre is bekötött, sokszorosan offshore-jellegű Cetinje s.r.o., amely arról híres, hogy ebbe a cégbe mentették át a Portik Tamás érdekkörébe sorolt Generál Média-csoport egy részét, például a „könnyed, férfias témákkal” hódító Mellesleg.hu és több tucat egyéb portál üzemeltetését.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.