Egy év három hónap egy kakaós csigáért

Egy év és három hónap letöltendő fogházbüntetést kapott kakaós csiga ellopásáért egy éppen csak nagykorúvá vált fiatalember Kecskeméten, írja a narancs.hu.
Az ítélet ma született a kecskeméti járásbíróságon, miután a fiú fél évet ült előzetesben. A per egy kakaós csiga ellopása miatt folyt, de a büntetés kiszabásánál a bíró azt is figyelembe vette, hogy a Béla nevű fiatalember már nem először követ el ilyesmit. Rablás miatt korábban már felfüggesztett büntetést kapott, s ennek letöltése közben történt a csigalopás.

A boltosnő vallomásában azt is elmondta, hogy Béla, a vádlott rendszeresen elemelt a boltból csokikat és húsos szendvicseket, ezért ő be sem akarta engedni, így némi dulakodás támadt köztük. Eközben a fiú durván megszorította a kezét.

A szülők ki akarták fizetni a kárt másnap, de ebbe a boltos nem egyezett bele, mert már több ilyen eset is előfordult, tehát a kár ezzel nem lett volna kiegyenlítve.

A büntetés mindezzel együtt túl szigorúnak tűnik, és jogerős, mert a kijelölt védőügyvéd nem fellebbezett, ki érti, miért.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.