Egészségügyi szolgáltató lesz a Terrorelhárítási Központ

A kormány a speciális ellátotti kör részére ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók közé sorolja a Honvéd-, a MÁV-, és a BV-kórház mellett a Terrorelhárítási Központot is. Az intézkedés természetesen nem jelenti azt, hogy a kommandósok gyógyíthatnak is a jövőben, csupán azt, hogy a bevetésekhez saját orvost kapnak, aki kíséri őket, és ha szükséges, azonnal ellátja a sérüléseiket.

A szaktárca a lépést azzal is indokolta, hogy a Terrorelhárítási Központ nemzetbiztonsági szempontból kiemelt, speciális szaktudást igénylő szolgálati feladatokat lát el. Mivel e feladatok szakszerű ellátását folyamatosan garantálni kell, fontos, hogy a szolgálatképtelenné vált személyek a lehető leggyorsabban a legmegfelelőbb egészségügyi ellátásban részesüljenek. Ehhez feltétlenül szükséges, hogy az adott rendvédelmi szerv azonnal és közvetlenül biztosítani tudja a szükséges járóbeteg-szakellátást.

Lapunk kérdésére, hogy mi az az orvosi szolgáltatás, amit a speciális harcászati sérülésekre is szakosodott Honvédkórház nem tud nyújtani a terrorelhárítóknak, Zsíros Lajos, az intézmény orvos-igazgatója azt felelte: lényegében nincs ilyen. Kivéve azt az alapellátást, amely akciók közbeni sérülések ellátását jelenti. Ez a tevékenység viszont nem finanszírozható közpénzből, nem számolható el az egészségbiztosítónak, ha a jogszabály nem minősíti egészségügyi szolgáltatóként a terrorelhárítókat.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.