Egészségkártyát kapnak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegei

A Betegek Világnapja alkalmából hónap végéig térítésmentesen juthatnak a Bajcsy-Zsilinszky Kórház betegei egészségkártyához.

Az intézmény tavaly nyár vége óta vezette be ezt a szolgáltatást. A mikrocsippel is ellátott plasztiklapocska egyelőre elektronikus betegazonosításra, valamint lelet-, kórtörténet-másolat készítésére nyújt lehetőséget. Bodnár Attila, az intézmény főigazgatója a Népszabadságnak elmondta: kártyabirtokos pácienseik otthonukból bejelentkezhetnek a kórház online felületére, ahonnan megnyithatják saját egészségügyi dokumentációjukat, azt lemásolhatják, esetleg elektronikus levélben továbbíthatják adataikat például a háziorvosuknak.

A kártya később arra is lehetőséget teremt majd, hogy a betegek elektronikusan időpontot foglaljanak a kórház szolgáltatásaira. Erre egyes, beutalóhoz nem kötött szakrendelések esetében már most is lehetőség van. Lapunknak a főigazgató elmondta: tervezik, hogy a kártyával a jövőben kedvezményes parkolásra és étkezésre is legyen lehetőség a kórház területén.

A kártya a beteg valamennyi személyes vagy akár telefonos bejelentkezésekor azonosítására szolgál. A plasztiklapra 12 számjegyű azonosító kerül, ezzel és további két személyes adattal, hasonlóan, mint a banki ügyintézéskor történik, tudja a páciens a jogosultságát igazolni. A kártya használata önkéntes, pácienseiknek igényelniük kell a kórház betegfelvétellel foglalkozó munkatársaitól. A főigazgató hozzátette: a kártya elkészítése a mostani akciós két hét után egyszeri háromezer forintba kerül.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.