Durvul a kampány: maga ellen is harcol a Fidesz

Erzsébetvárosban dúlnak a legkíméletlenebb kampányharcok az önkormányzati választások előtt. A Fidesznek nagyon jól jöttek az utóbbi napok baloldalhoz köthető botrányai, de a párt egy része abban bízik, hogy Vattamány Zsolt megbukik az október 12-i választásokon.
A napokban a VII. kerület egyik baloldali önkormányzati jelöltjéről hangfelvétel került ki, ami miatt a baloldali pártok kihátráltak mögüle. Garabits Károly, az MSZP-DK-Együtt-PM képviselőjelöltje arról dicsekedik a Magyar Nemzet birtokába került hanganyagon, hogyan ültetett diploma nélküli embert magas pozícióba, és jó barátja a kerületi rendőrkapitány, ezért három különböző rendőrigazolványa is van.

Mint arról beszámoltunk, Garabits korábban Orbán felkérésére is dolgozott. Sőt a Fidesz tagjaként politizált, miután Erzsébetváros akkori fideszes vezetője, Deutsch Tamás unszolására 2005-ben belépett a pártba. A négy évvel ezelőtti választáson hosszas huzavona után dőlt el, hogy nem ő, hanem Vattamány Zsolt indul a polgármesteri tisztségért. A döntés eredményeként Garabits 2012-ben távozott a pártból.

Az Origo információi szerint a Fideszből kilépő politikus többször nyilvánvalóvá tette, hogy 2014-ben újra indul a választásokon. Garabits abban bízott, hogy az önkormányzati választások után ő lehet a mérleg nyelve, bárkitől bármit kérhet, bármelyik oldalon. A botrány kirobbanása után azonban elbúcsúzhat ettől a tervétől, mert személye a bal- és jobboldal számára is kínossá vált.

A lap forrása szerint mivel Garabitsnak voltak kapcsolatai a Fideszben, ezért valószínűsíthető, hogy a felvételt a kormánypárthoz közel álló emberek készíthették. Az anyag nagyban csökkentheti a DK-s Farkas Ferenc esélyét Vattamány Zsolttal szemben, annak ellenére, hogy az országgyűlési választásokon a baloldal színeiben induló Oláh Lajos megnyerte a VI. és VII. kerületet magába tömörítő választókerületet.

Vattamány nyerési esélyei is bizonytalanok, mivel a kerületet folyamatosan fideszes belharcok bénítják. Az utolsó pillanatban dőlt el, milyen listával indul a kormánypárt a választásokon. A tavaszi választásokat elvesztő Rónaszékiné Keresztes Monika külön csapatot állított maga mellé, amellyel el tudott volna indulni az októberi voksoláson. Végül a kormánypárt a jelenlegi polgármester mellett állt ki, bár a győzelmét a Fidesz berkein belül is megkérdőjelezik. Vattamány jelöltsége mellett az volt a fő érv, hogy a kerülethez nem kötődtek országos botrányok, szemben a korábbi ciklussal.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.