Dupla pénzjutalmat kapnak a déli határzár katonái

A "Határozott Fellépés 2015" elnevezésű gyakorlaton részt vett honvédek "fokozott igénybevételi pótlékot" és "túlszolgálati ellentételezést"kapnak, ami egyszerűbben szólva kétszeres pénzjutalmat jelent.
Az ideiglenes biztonsági határzár kiépítésében és a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelésében közreműködő katonákat plusz anyagi juttatásban részesítené Simicskó István honvédelmi miniszter.
 
A kormány honlapjára felkerült, a honvédek illetményéről és illetményjellegű juttatásairól szóló HM-rendelet módosításáról szóló rendelettervezet szövege szerint az állománynak a "Határozott Fellépés 2015" elnevezésű gyakorlat keretében az ideiglenes biztonsági határzár építésében részt vevők esetében a gyakorlaton végzett tevékenységért járó "fokozott igénybevételi pótlék és az állomány tagjára irányadó szolgálatteljesítési időn kívülre elrendelt és teljesített túlszolgálat után járó túlszolgálati ellentételezés azonos időszakra együttesen is megállapítható".
 
A dokumentumhoz csatolt hatásvizsgálati lapban a miniszter azt írta: az ideiglenes biztonsági határzár kiépítésével és a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején történő közreműködéssel kapcsolatos egyes járandósági szabályok rendezéséről szóló tervezet költségvetési hatásait tekintve az ország versenyképességét érdemben nem befolyásolja.
 
A számítások szerint az elfogadott költségvetéshez képest az aktuális évben mintegy 171 millió forintos többletköltséget jelentene az intézkedés - derül ki a tervezet hatásvizsgálati lapjából.
Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.