Dunaújvárosban játsszák le a távolsági háborút

A baloldali pártok különversenye miatt országos figyelem kíséri a vasárnapi időközi választást.

A voksolást azért kellett kiírni, mert a gyilkossággal gyanúsított fideszes Gál Roland visszaadta mandátumát. A szavazást övező érdeklődés mégsem a gyilkossági ügynek köszönhető, hanem annak, hogy az MSZP és a DK is erőt akar demonstrálni. Vezetőik lényegében távháborút vívnak Dunaújvárosban.

A képviselő-testület fideszes többségét nem befolyásolja a választás, a kormányfő látogatását mégis ahhoz igazították. Orbán Viktor a hírek szerint a helyi Fidesszel és a várost vezető Cserna Gáborral is elégedetlen, mégis sok milliárd forintos fejlesztéseket jelentett be. A kormánypártnak azért lenne fontos nyerni a körzetben, mert 2014 óta minden nagyobb téttel bíró időközi választást elbukott.

Az MSZP és a DK viszont inkább egymással harcol. Gyurcsány Ferencék egy 2014-es megállapodásra hivatkozva azt akarták, hogy az MSZP is jelöltjüket, Huszti Zsoltot támogassa. A szocialisták viszont úgy gondolják, az egyezség az önkormányzati választásokra nem vonatkozik, ezért saját emberüket, Selyem Józsefet indítják. Ebben szerepet játszik, hogy Selyem ismertebb, így esélyesebb jelölt Husztinál. Az eredmény az MSZP tisztújítása miatt is lényeges: Tóbiás József a külön indulás mellett állt ki, legesélyesebb kihívója, Molnár Gyula pedig azt szorgalmazta, hogy lépjenek vissza a DK javára.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.