galéria megtekintése

Hatalmas dugót okoztak a tüntető taxisok a Ferihegyi úton

14 komment


Batka Zoltán

Késő délutánra gyakorlatilag megbénították a forgalmat a Ferihegyi gyorsforgalmi úton a demonstráló taxisok. Hat óráig tartott a tiltakozó akció.

14:30 Több mint 100 taxis indult el kedd délután fél háromkor a Hősök teréről a Ferihegyi gyorsforgalmi út irányába. A taxikon feliratokat nem látunk, dudálásokkal hívják fel magukra a figyelmet az út során. Aki a konvoj útvonalát keresztezi, 10 perces várakozásra számíthat. Az autók ugyanis nagyon lassan, mintegy 8-10 km/órás sebességgel haladnak.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

Nem mindenki fogadta nyugodtan az újabb demonstrációt. Több, a konvojjal szembejövő sofőr kiabált és dudált, néhány gyalogos szitkozódott a forgalmi fennakadás miatt, amelyet a taxisok okoztak. Egy türelmét vesztett teherautó-sofőr pedig a Puskás Stadionnál belehajtott a konvojba, ez a taxisoknak nem tetszett.

 

15:00 Később sem lettek kedvesebbek az autósok, illetve a gyalogosok, hiszen mindenütt várni kellett miattuk. Amikor a taxiskonvoj végighaladt a Könyves Kálmán körúton, a két szélső sávba már beengedték a rendőrök a forgalmat. Az autósok ennek ellenére folyamatosan dudálnak, gyakran a rendőröket szidják, amiért várni kell hosszú percekig.

16:00 Annak ellenére, hogy már kora délután is sokan ingerültek voltak, az igazi káosz még csak délután négy után várható. A taxisok ugyanis négykor kezdték el lezárni a Ferihegyi gyorsforgalmi utat. Két helyen valósult meg a zárás: mintegy harminc autó a belváros irányába tartó oldalon a háromból két sávot, a vecsési elágazásnál az autók nagyobb része pedig a kifelé tartó oldalon két sávból egyet zárt le.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

A taxisok úgy becslik, később a Kálvin térig fog állni a kocsisor, de tudósítónk egyelőre nem tapasztalt komolyabb fennakadást.

16:30 Délután fél ötre már hatalmas dugó alakult ki a vecsési csomópontnál, ahol háromból két sávot zártak le a taxisok. A sor végét nem is látni a helyszínről. Az autósok egyesével araszolva tudnak csak átmenni a taxisok fala mellett. Ezt ki-ki vérmérséklete szerint viseli, vannak, akik dudálnak, mások kiabálnak. A demonstráló taxisok bejelentették, hogy este 6 óráig maradnak.

Fotó: Reviczky Zsolt / Népszabadság

17:00 Mindkét irányban beállt a Ferihegyi gyorsforgalmi út, tehát már a repülőtér irányában is óriási a dugó.

Batka Zoltán / Népszabadság

18:00 Ahogyan korábban ígérték, hatkor elvonultak a taxisok, felszabadították a lezárt útszakaszokat.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.