Dopeman: A hatalomnak szúrom a szemét

Pitiánernek tartja a rapper, hogy már egy hungarocell szoborfejbe sem lehet büntetlenül belerúgni. Legalábbis, ha Orbánt ábrázolja.

Panaszt tett a meggyanúsítása miatt Pityinger László, a Dopeman néven ismert rapper, aki ellen a Szolidaritás tavalyi tüntetésén történtek után indult eljárás, garázdaság miatt. Emlékeztetőül: Dopeman "bűne" az volt, hogy a demonstráción belerúgott az Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobor leszakított fejébe.

A rapper most a VS.hu-nak azt nyilatkozta, ő az egyedüli gyanúsított, a kihallgatásán pedig panaszt tett, mondván nem követett el bűncselekményt. Dopeman úgy látja, ezt kiemelt jelentőségű ügyként kezelik, de azt nem tudja, miért lenne fontos ez a kormánynak. Szerinte ez pitiáner dolog. Elmondása szerint a rendőrségen megkérdezték, hogy tesz-e vallomást, de „annyiban maradtunk, hogy ez felesleges", és inkább ügyvédi beadványt fognak tenni.

Dopeman úgy látja, hogy politikai szerepvállalása és a szobros eset óta nehezebb lett a helyzete: kevesebbet hívják fellépésre, fesztiválokra, és bár egy TV2-s műsorhoz is akarták szerződtetni, mégsem mehetett, mert „a hatalomnak szúrom a szemét."

Az eset kapcsán kifejtette: nem tartja magát hibátlannak, és belátta, hogy a szobros akcióval bizonyos emberek érzését megbánthatta. „Nem az agressziót szerettem volna népszerűsíteni, spontán szitu volt, de már nyilvánosan exkuzáltam magam" – jelentette ki. Viszont szerinte ez semmiképpen sem lehet garázdaság, mert akkor az is az lett volna, mikor Fábry Sándor leköpte Gyurcsány Ferenc képét, vagy mikor a volt miniszterelnököt ábrázoló bábut akasztották. „De persze azt sem akarom, hogy emiatt elővegyék Fábryt. Csupán pitiáner dolognak tartom a történteket" – tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.