DK vs. LMP: Miért hallgatsz?

Miért hallgatsz? - kérdi a Demokratikus Koalíció Schiffer Andrástól azzal kapcsolatban, hogy ő jelentette fel annak idején Gyurcsányékat Sukoró miatt - a Kossuth tér rekonstrukciójával bezzeg "egyetért".

A Demokratikus Koalíció (DK) azt kérdezi az LMP-s Schiffer Andrástól, hogy ha 2009-ben feljelentette Gyurcsány Ferencet, amiért kormánya nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásnak minősítette a sukorói kaszinóprojektet, akkor most miért hallgat a fővárosi Kossuth Lajos tér rekonstrukciójának nemzetgazdasági szempontból ugyancsak kiemelt jelentőségűvé nyilvánítása ügyében.

Varju László, a DK politikusa, független országgyűlési képviselő az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében felidézte: Schiffer András 2009-ben azért tett feljelentést Gyurcsány Ferenc ellen, mert szerinte az akkori miniszterelnök jogtalan előnyt biztosított a befektetőnek azzal, hogy a sukorói projekt kiemelt beruházássá nyilvánításáról szóló kormányrendelet meghozatala előtt - az elektronikus információszabadságról szóló törvény előírásaival ellentétben - nem hozta nyilvánosságra a jogszabály tervezetét, és - a jogalkotásról törvény rendelkezésével szemben - nem biztosított lehetőséget az egyeztetésre.

"Most vajon miért hallgatsz? Orbán Viktor kormánya talán előzetesen nyilvánosságra hozta a rendelet tervezetét a kormány honlapján? Eszében sem volt. Biztosított talán lehetőséget az egyeztetésre? (...) Mostani hallgatásod azt jelentené tehát, hogy ezzel a beruházással (a Kossuth térivel) egyetértesz?" - teszi fel kérdéseit a Gyurcsány Ferenc vezette párt politikusa Schiffer Andrásnak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.