DK: Van-e határa a Fidesz pofátlanságának?

Nem is annyira a lenyúlás tényén vagy összegén ütközik meg a DK, sokkal inkább a szégyenérzetet nem ismerő pofátlanságon - írja közleményében a párt a Magyary Zoltán nevét viselő programról.

A Hét Határ Önkormányzati Szövetség 25, a Magyar Vitorlás Központ Nonprofit Kft. 28 millió forintot nyert el egy-egy félnapos konferencia szervezésére, illetve az összefoglaló tanulmányok elkészítésére a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Magyary Zoltán nevét viselő programja keretéből - kifogásolja közleményében a DK, az atlatszo.hu portálra hivatkozva.

A Demokratikus Koalíció utal rá: Az önkormányzati szövetség elnöke Deutsch Tamás, a szervezetnek pedig égető szüksége volt pénzre, mert a 2012-es évet 13,5 millió forintos hiánnyal zárta. A kft. felügyelő bizottságának viszont alig egy héttel a támogatási szerződés aláírása előtt lett tagja Gál András Levente, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium korábbi államtitkára, aki a minisztériumban a támogatást biztosító Magyary-program felelőse volt, 2011-ben ő is jelentette be annak megindítását - emlékeztet közleményében a párt.

Végül, hogy a kép teljes legyen, Gál érdekeltségébe tartozik az az Edutus magánfőiskola is, amelynek rendezvénytermét mindkét konferencia megtartására kibérelték - állítja a DK. Felteszik a kérdést: Van-e határa a Fidesz pofátlanságának?
 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.