Féláron vett kormányüdülőt L. Simon László?

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint L. Simon László volt államtitkár érdekeltségébe került a balatonyberényi kormányüdülő. A párt úgy véli: nem is volna meglepő, ha a belvárosi ingatlanok és a termőföldek után már a kormányüdülőket is maguknak privatizálnák a fideszesek. 

A DK-hoz érkezett állampolgári bejelentések szerint nem kizárt, hogy L. Simon László szerezhette meg a balatonberényi kormányüdülőt, méghozzá akár a valós érték feléért, vélhetően egyedüli pályázóként – írja közleményében Gréczy Zsolt, a DK szóvivője.

Mint írja, az elmúlt hat év szabadrablását látva persze nem lenne meglepő, ha a belvárosi ingatlanok és a magyar termőföldek után már a kormányüdülőket is maguknak privatizálhatnák a fideszes képviselők. L. Simon László eddig sem volt szégyenlős, amikor például a saját panziójáig építtetett utat magyar állami pénzből vagy a felesége nevére szerzett Fejér megyei földterületeket a földárveréseken.

Hozzátette: a Demokratikus Koalíció írásbeli kérdéssel fordul Orbán Viktorhoz, hogy megtudja: valóban eladták-e a balatonberényi kormányüdülőt, valóban L. Simon László miniszterelnökségi államtitkár szerezte-e meg, és ha igen, akkor ezt tényleg egyedüli pályázóként, féláron tehette meg? A DK azt is tudni akarja, hogy ha ez valóban így történt, akkor annak ki a felelőse és mekkora kár érte a magyar adófizetőket – zárul a közlemény.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.