Disznófejekkel riasztaná el a menekülteket Magyarországtól a fideszes lángész

A Liberálisok szerint Schöpflin Györgynek  minimum bocsánatot kellene kérnie.
A Magyar Liberális Párt szerint elfogadhatatlan Schöpflin György fideszes EP-képviselő Twitter-bejegyzése, amely szerint disznófejekkel lehetne leghatásosabban visszatartani a muszlim menekülteket. Ezért felszólítják a politikust, hogy kérjen bocsánatot a magyarországi muszlim közösségtől.

A Liberálisok szerint a politikus méltatlanná vált hazája képviseletére Európában, miután vallásuk miatt alázza meg embertársait. Leszögezik: elkeserítő, hogy a Fidesz mind nyíltabban hirdeti szélsőjobboldali nézeteit.

A rasszista publicista, Bayer Zsolt kitüntetése után Schöpflin György megnyilvánulása is csak azt igazolja, hogy a Fidesz a társadalmi béke megteremtése helyett az indulatok felkorbácsolásában és a félelemkeltésben érdekelt – fogalmaznak –, miközben a menekültkérdés megoldásához elsősorban emberségre és higgadtságra lenne szükség a gyűlöletkeltéssel szemben.

Múlt héten Facebookon jelent meg egy, a déli határkerítésen található – vélhetően a menekülteket elrettentésére kihelyezett –, rémisztő arcú madárijesztőről készült fotó. A Human Rights Watch munkatársa a Twitteren még pénteken osztotta meg a bejegyzését, amelyben Magyarországot kritizálta a madárijesztő-maszkok kapcsán. Egyértelműen erre reagált a fideszes EP-képviselő.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.