Deutsch nem viccelt: ugróiskolát rajzolt a retusálóknak

Egy politikus vonult ki a köztévés retusálási botrány ellen tiltakozni – az is fideszes.

Beváltotta twitteres 'fenyegetését' Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő, és szombat délben valóban kiment ugróiskolát rajzolni a közmédia egyik központja elé, a Lomnici-botrány elleni tiltakozásul. Deutsch színes krétákkal, Mansfeld Pétert ábrázoló pólóban érkezett a Magyar Távirati Iroda, illetve a Médiaszolgáltatás-Támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Naphegy utcai székháza elé, ahol annak rendje és módja szerint fel is rajzolta az ugróiskolát, szépen beszámozva. Végigugrálni nem volt rajta hajlandó – ezt a nemes feladatot meghagyná azoknak, akik felelősek Lomnici Zoltán híradós kiretusálásáért.

A fideszes politikus a bejáratnál tartott sajtótájékoztatóján – amit egyébként néhány ugróiskola-rajongó fiatal is megtisztelt jelenlétével – a sajtószabadság megsértésének és elfogadhatatlan, gyalázatos, idióta eljárásnak nevezte, hogy kitakarták a volt főbíró arcát a Duna TV és az MTV múlt szombati Híradójában. Ez nem maradhat következmény nélkül, mondta, ezért továbbra is a felelősök kirúgását követeli.

A vizsgálat egyértelműen kiderítette, hogy az esetért három ember felelős (a riporter, a felelős szerkesztő és a vágó, akik írásbeli figyelmeztetést kaptak); hát viseljék is érte a felelősséget – nekik rajzolta az ugróiskolát. A Mansfeld-pólóval pedig azt üzeni, nem azért halt mártírhalált az ötvenhatos forradalmár (a "pesti srácok" egyike), hogy ma ilyesmi megtörténhessen.

Lapunk kérdésére Deutsch azt mondta, ha valóban létezett felsőbb utasítás Lomnici mellőzéséről, ami egyelőre találgatás, akkor annak is felelősséget kell vállalnia tettéért. Azzal, hogy a történteket "szakmai hibának" minősítette az MTVA, még inkább rátettek szerinte egy lapáttal. Ha ez szakmai hiba, akkor szerinte a most elfogott pénzszállító-rablók is szakmai hibát követtek el, hiszen csak véletlenül rossz irányba indultak a bankfiókból...

Deutsch Tamás ugróiskolája
Deutsch Tamás ugróiskolája, MTVA,
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.