Deutsch Tamás is beszólt Pintér államtitkárának

Facebookon tett közzé a fideszes EP-képviselő barátságosnak éppen nem mondható nyilatkozatot a Belügyminisztérium új államtitkára, Tasnádi László ügyében.

Egy nappal azt követően, hogy már a CÖF is lemondásra szólította fel a III/II-es múlttal rendelkező Tasnádit, az inkább twitteres tevékenységéről ismert Deutsch Tamás is beszállt a kampányba.

Deutsch Facebook-oldalán a következőt írta: "A velejéig romlott, rohadt, büdös kommunista rendszer – többek között – a III/II-es osztály miatt volt egy velejéig romlott, rohadt, büdös diktatúra."

Tasnádi Lászlót két hete mutatta be rendészeti államtitkárként Pintér Sándor belügyminiszter. Néhány nappal később a HVG arról írt, hogy Tasnádi a BRFK III/II-es osztályának operatív tisztjeként még Nagy Imre újratemetésének idején, 1989. június 16-án is titkos megbízottak jelentéseit fogadta. Az államtitkár a távozását követelő ellenzéki hangokra még úgy reagált, "nincs miért" lemondania. Védelmébe vette őt a Fidesz kommunikációs igazgatója, Kocsis Máté is, mondván: Tasnádi szakmai és nem politikai munkát végez.

Kedden azután váratlanul közleményt adott ki a CÖF, amelyben lemondásra szólították fel Pintér munkatársát. Úgy fogalmaztak: "határozottan elvárjuk tőle, hogy megértse: csak akkor lehetünk következmények nélküli ország, ha a pártállami diktatúra erőszakszervezetében való részvételnek a demokráciában következménye van".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.