Deutsch Tamás beszólt a kitiltott újságíróknak

Deutsch Tamás Facebook posztban üzent szokásos, vitatható stílusában a Parlamentből kitiltott újságíróknak, így többi között lapunk munkatársainak is. Az EP képvilselő úgy fogalmaz "TILOS azokban a parlamentekben (is!) – az amerikai, a francia, a német, az angol és a spanyol törvényhozást említi a képviselő (a szerk.) - a sajtómunkásoknak mérgezett egérként össze-vissza kószafaszálni a törvényhozás épületében."


Kövér László a hét elején tiltotta ki a Nol.hu, a Hvg.hu, a 24.hu, az Index.hu több munkatársát a Parlamentből és a Képviselői Irodaházból. Az indoklás szerint olyan helyen kérdeztek és forgattak, ahol nem lett volna szabad.

Az ügy folytatásaként a Társaság a Szabadságjogokért szervezet jogsegélyt kínált fel az újságíróknak és ezzel párhuzamosan a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságához és az Alkotmánybírósághoz fordul az ügyben.

Az EP képviselő bejegyzése több mint furcsának mondható. A TASZ ugyanis rávilágít – ahogy pénteki számunkban meg is írtuk – a magyar Parlamentben alkalmazott szabályozás abszurditására: az Európai Parlamentben érvényes "házirend" szerint nincsenek újságírók elől lezárt szobák és folyosók, legföljebb a plenáris ülésterem zárt, ha ott munka folyik.  

 

 

 

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.