Demszky sokkolta Balogh vallomása, de azt hihetőnek tartja

A főpolgármester a Balogh Zsolt volt BKV-vezérrel készült, Magyar Nemzetben megjelent interjút "egy megtört ember vallomásának" tartja, amely "hiteles, elhihető". Demszky állítja, semmiről sem tudott, ha pedig Balogh őt kereste volna meg, akkor maga tett volna bejelentést a rendőrségen.

Egy "megtört ember vallomása, amely hiteles, elhihető a történet" - mondta Demszky Gábor hétfőn az RTL Híradónak a Magyar Nemzetben szombaton megjelent Balogh Zsolt volt BKV-vezér interjúról. A főpolgármestert bevallása szerint "sokkolta" az interjú, mert "ilyesmi a magyar közéletben nem történt még."

Demszky szerint ugyanakkor a nyomozó hatóságoknak kell eldönteniük, hogy pontosan mi történt és mi nem. A főpolgármester úgy fogalmazott: az ő felelőssége abban merül ki, hogy hagyta, hogy "szuper-főpolgármester-helyettest hozzon az MSZP", illetve hagyta, hogy kinevezzék Antal Attilát, majd Balogh Zsoltot, bár egyikükről sem hitte, hogy törvénytelenségeket követnek el.

A főpolgármester leszögezte: nem tudott a BKV és Hagyó Miklós körüli ügyekről, ezekről nem is tudhatott, hiszen szándékosan el akarták azokat titkolni. Demszky hangsúlyozta: nem tud egyetlen fillérről sem, ami pártokhoz került volna és Balogh Zsolt sem említett ezzel kapcsolatban konkrétumokat.

A főpolgármester úgy véli: Balogh Zsolt megkereshette volna őt, amikor az első törvénytelenség a tudomására jutott, és akkor Demszky maga tett volna bejelentést a rendőrségen. Ezzel le lehetett volna állítani a folyamatot - mondta a főpolgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.