Sándor Mária demonstrációval gyógyítana

Beteg az ország, gyógyítsuk meg – Sándor Mária és barátai ezzel a jelmondattal hívják a Kossuth térre szimpatizánsaikat mához egy hétre, július elsején.

Mint arról lapunk elsőként beszámolt, rendhagyó módon este hattól reggel hatig tartó megmozduláson tüntetnek majd a hazai egészségügyért, a dolgozók és a betegek méltatlan helyzete miatt. Sándor Mária – a rendezvényt beharangozó tegnapi sajtótájékoztatója után – lapunknak azt mondta: egy ország értékét az mutatja meg, hogy miként bánik a betegekkel, a rokkantakkal, a kiszolgáltatottakkal. Hozzátette: az esemény célja az összefogás az el nem látott betegekért, az egészségügyben fillérekért dolgozókért. A demonstrációra várhatóan az ország több pontjáról, különbuszokkal érkeznek majd szimpatizánsok.

Bízik az összefogás erejében Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő
Bízik az összefogás erejében Sándor Mária, a fekete ruhás ápolónő
Reviczky Zsolt / Népszabadság

Fél hattól várják az érdeklődőket a térre, ahol kétezer kartonszéket állítanak össze az aktivisták az idősebbeknek. Este nyolcig a színpadon művészek és szónokok váltják majd egymást. Ide várják mások mellett Dés Lászlót, Parti Nagy Lajost, Grecsó Krisztiánt, Galkó Balázst, Závada Pált. A fellépő művészek között ápolók, orvosok, rokkantak szólalnak fel. Este tizenegy után a Padödő szórakoztatja a demonstrálókat.

A rendezvényt adományokból finanszírozzák. A számlaszámukra most is várják a hozzájárulásokat. – A fellépők ingyen jönnek, fizetni a színpadért, a hangosításért, a kivetítőkért, a mobil WC-kért kell – mondta, s hozzátette: – „A pénz persze nagyon lassan gyűlik, de remélem, hogy a végén valahogy összejön."

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.