Demonstrációra demonstráció: a baloldal visszatér az Operához

Az Operaház előtt demonstrál jövő vasárnap az ötpárti ellenzéki szövetség, pótolva a március 15-én elmaradt rendezvényét.

Tóbiás József szocialista frakcióvezető-helyettes azt mondta: a helyszín szimbolikus, hiszen 2012. január 2-án ott tüntettek először közösen az ellenzéki pártok és mozgalmak, a hatályba lépő alaptörvény ellen.

A jövő vasárnapi tüntetésen – ahogy azt a rossz idő miatt elmaradt március 15-i demonstrációra is tervezték – a baloldali közös lista első öt helyén álló politikus mond beszédet: Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, Fodor Gábor, a Magyar Liberális Párt elnöke, Szabó Tímea, az Együtt–PM társelnöke, Bajnai Gordon, az Együtt–PM szövetség vezetője és Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, miniszterelnök-jelölt.

A szocialista politikus elmondta, a szónoklatok a választásokig még hátralévő hét nap és az azt követő négy év feladatairól szólnak majd.

Székely Sándor, az Együtt–PM szövetség részét képező Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke közölte: büszke arra, hogy a 2012. januári tüntetést a Szolidaritás szervezte.

Bár sokan már akkor tudták, hogy az „Orbán-rezsim” leváltásához teljes összefogásra van szükség, mégis két év kellett ahhoz, hogy a közös listával létrejöjjön a „kormányváltó erő” – jegyezte meg.

Székely Sándor szerint „ez a csapat képes arra, hogy ezt a rezsimet elküldje, és megállítsa azt a vonatot, amely Magyarországot Kelet felé viszi. Március 30-án meghúzzuk a vészféket, április 6-án pedig ki fogjuk dobni a masinisztákat erről a Kelet felé száguldó vonatról” – jelentette ki.

Az Operaház előtti demonstrációt megelőző napon választási gyűlést tart a Hősök terén a Fidesz–KDNP pártszövetség. Nyitrai Zsolt, a nagyobbik kormányzópárt társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója tegnap azt közölte: március 29-én délután 3 órakor kezdődik a választási szövetség nagygyűlése, melyen beszédet mond Joseph Daul, az Európai Néppárt nemrég megválasztott elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, valamint a határon túli magyarság képviseletében Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke.

Nyitrai Zsolt elmondta: a Civil Összefogás Fórum képviselői, vezetői arról tájékoztatták, hogy szombaton „minden idők legnagyobb békemenetére készülnek”, és a délután egy órakor, a Kossuth térről induló békemenet az Alkotmány utca–Bajcsy-Zsilinszky út–Andrássy úton a Fidesz–KDNP-nagygyűlés helyszínére, a Hősök terére vonul majd, ahol csatlakoznak a nagygyűlés résztvevőihez.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.