Elmaradhat a terrortámadás miatt a magyar-norvég

Elmaradhat a vasárnapi Magyarország–Norvégia labdarúgó-Eb-pótselejtező a párizsi terrortámadás miatt – értesült a Népszabadság. Belügyi és MLSZ-es források egyaránt azt közölték, hogy háromoldalú egyeztetés kezdődött az UEFA, a rendőrség és az MLSZ között arról, hogy a Párizsban történtek után biztonságosan megtartható-e a rendezvény.

Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője lapunknak azt mondta: olyan sűrű a sportág idei programja, hogy halasztásra csak nagyon indokolt esetben kerülhet sor. A dolgok jelen állása szerint a terveknek megfelelően megrendezik a visszavágó mérkőzést, amelyen a magyar csapat kiharcolhatja az Európa-bajnoki részvétel jogát.

Sok múlik azon, hogy megrendezik-e a mai két mérkőzést. Szombaton Ukrajna Szlovéniával, Svédország Dániával csap össze. Ha a két meccs közül akár az egyik is elmarad, annak komoly befolyása lehet a magyarországi találkozóra is.

Sipos Jenő megerősítette azt a belügyi forrásból származó értesülésünket, hogy ma két óra körül tartanak egyeztetést a témában a biztonsági szakértők. Addigra vélhetően eldől a mai mérkőzések sorsa, és állást foglalhat az UEFA is.

 

Egyelőre a lapunk által megkérdezett hivatalok és hatóságok inkább a mérkőzés megtartása mellett érveltek. Annyi azonban már most bizonyosra vehető, hogy a meccset és a stadion környékét a tervezettnél nagyobb erőkkel biztosítja majd a rendőrség.

A Párizsban történtekről folyamatosan frissülő cikkünket itt olvashatja!

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.