Debreczeni Józsefnek sikerült, az MDF-nek még nem

Az MDF a választók segítségét kéri az ajánlószelvény-gyűjtésben annak érdekében, hogy a párt képes legyen fővárosi listát állítani.

Csapody Miklós - egyike azoknak az MDF-es képviselőjelölteknek, akik már összegyűjtötték az induláshoz szükséges számú cédulát - kedden sajtótájékoztatón kijelentette, hogy pártja a választójogi törvény paragrafusainak betartásával, de mindenáron listát akar állítani. Emlékeztetett arra, hogy a fővárosi listához legalább nyolc képviselőjelöltet kell elindítani.

A sajtótájékoztatón szintén részt vett Debreczeni József arról beszélt, hogy a közelmúltban ő is a választók elé állt, amit követően „gátszakadásszerűen" kezdtek el gyűlni az ajánlószelvényei, így kedd délután már leadhatja azokat.

A sajtótájékoztatón ott volt a főváros 18-as választókerületében induló Slosár Gábor és a 24-es választókerületben induló Fejér László Előd is, akik szintén azt kérték, hogy a péntekig még hátralévő napokban minél többen támogassák őket az ajánlószelvényeikkel, hogy összegyűlhessen a szükséges számú szelvény.

Arra a kérdésre, hogy mi a helyzet azokkal a szelvényekkel, amelyeket a párt budapesti szervezete gyűjtött és állítólag Lévai Zoltán volt budapesti elnöknél vannak, Debreczeni József és Schlosár Gábor azt mondta, hogy mindketten kaptak cédulákat a budapesti szervezettől. Arra a felvetésre, hogy az MDF együttműködhet-e az MCF - Roma Összefogás Párttal, amely ajánlószelvényeket adhatna át nekik, Csapody Miklós azt felelte, hogy ez a lehetőség el sem hangzott a párt országos választmányának ülésén.

Csapody Miklós kitért arra is, hogy meglátásuk szerint Budapesten kilenc vagy tíz jelöltje lehet az MDF-nek. Azt mondta, hogy a vasárnapi összesítés szerint öt jelöltnek - Csapody Miklós mellett Debreczeni Józsefnek, Farkas Tibornak, Herényi Károlynak és Pusztai Erzsébetnek - már biztosan összegyűltek az ajánlószelvényei, kettő „karnyújtásnyi távolságra van" és további kettőnek kell még segíteni. Kijelentette, nem elég ha 750 ajánlószelvényt gyűjtenek össze jelöltenként, mert tíz százalékos ráhagyással dolgoznak.

Csapody Miklós egyelőre nem árulta el, hogy ki lehet a budapesti listavezető személye. Úgy fogalmazott, hogy ebben az ügyben még nincsen döntés. Megjegyezte, hogy azt sem latolgatták még, hogy kikből álljon össze a budapesti lista. Hozzátette, hogy vasárnap országos választmányi ülést tartanak majd, amelyet egy elnökségi ülés fog megelőzni.

Debreczeni bejelenti a maga szempontjából jó hírt
MDF sajttáj.
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.