Debreczeni Orbánnak: Úgy látszik, tévedtem

A budapesti orosz nagykövet nyilatkozata váratlanul új helyzetet teremtett. Ennek fényében kénytelen vagyok kijelenteni: úgy látszik, tévedtem, mégiscsak lehetett Putyin-Orbán-találkozó.

Természetesen ki kell jelentenem azt is, hogy ezzel ellentétes állítást tartalmazó cikkemet (A sánta kutyát már nem érik utol) a legjobb meggyőződésem szerint írtam meg két héttel ezelőtt. Akkor ugyanis még az összes általam ismert körülmény, illetve információ a találkozó lehetősége ellen szólt, beleértve az orosz kormányszóvivő sejtelmes nyilatkozatát, majd az azt követő hosszú és kínos hallgatást is.

Mindeddig csak Orbán Viktor kijelentései szóltak a találkozó lehetősége mellett, az ő szavait azonban a magam részéről jó ideje nem tekintem hiteles forrásnak. Az orosz nagykövet állítását viszont (akit én, Orbán korábban többször hangoztatott álláspontjával ellentétben, nem „a despotikus keleti hatalom" képviselőjének gondolok) nem kérdőjelezhetem meg. Még akkor sem, ha továbbra se értem a korábbi hallgatást, illetve a szóban forgó találkozó körüli titkolódzást.

Sok mindent nem értek ebben az ügyben, ám ha az oroszoknak jó okuk volt úgy dönteni, hogy három hét után mentőövet dobnak Orbánnak, akkor - minden őt illető egyéb kritikám és ítéletem fenntartása mellett - kénytelen vagyok elnézést kérni tőle.

Debreczeni József
debreczeni_jozsef_330
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.