Mi köze a Jobbiknak Budaházyhoz?

Az MDF képviselőjelöltje nyolc kérdést tett fel a Jobbiknak, többek között, hogy mi közük Budaházy Györgyhöz, miről szól a Szegeden kötött együttműködési megállapodás, milyen kapcsolat van a Betyársereg, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik között?

Debreczeni József választ vár a Jobbiktól több, Budaházy Györgyre vonatkozó kérdésre. Az MDF képviselőjelöltje közleményében nyolc kérdést tett fel a Jobbiknak, amelyek "haladéktalan tisztázását" várja. Debreczeni József azt kérdezte: mi köze van a Jobbiknak Budaházy Györgyhöz, miről szól a Szegeden kötött együttműködési megállapodás, milyen kapcsolat van a Betyársereg, a jogerősen feloszlatott Magyar Gárda, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és a Jobbik között?

Arra is kíváncsi, mi köze van a Jobbiknak Toroczkai Lászlóhoz, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnökéhez, a szegedi megállapodás kezdeményezőjéhez, és ha Vona Gábor szerint a Jobbik a nemzeti ellenállás politikai szárnya, akkor ezt úgy kell-e érteni, hogy a Magyarok Nyilai a katonai szárny?
Miért vállal szolidaritást Morvai Krisztina, a Jobbik európai parlamenti képviselője és államfőjelöltje egy terrorcselekményekkel gyanúsított emberrel és miért viselt Budaházy arcképével díszített pólót az Európai Parlament üléstermében? - sorolta a kérdéseket.

Az MDF képviselőjelöltje tudni szeretné azt is, hogy "mi köze a Jobbiknak a kuruc.infóhoz", amely "teljes mellszélességgel áll ki a Jobbik mellett, miközben minden más politikai erőt mocskol, a kiirtásukat szorgalmazza". Mit akar a Jobbik: terrorizmust vagy parlamentarizmust? - tette fel a kérdést.

Debreczeni József a közleményben emlékeztetett arra: a napokban nyilvánosságra került, hogy Budaházy György, a Magyarok Nyilai nevű, terrorcselekményekkel gyanúsított szervezet katonai vezetője az MSZP-re, a Fideszre és az MDF-re is "vadászott". Ugyanaz a Budaházy György - idézte fel -, aki mellett Morvai Krisztina kiáll az Európai Parlamentben, akinek a védője Gaudi-Nagy Tamás, a Jobbik igazságügyminiszter-jelöltje, és akivel a tavalyi EP-választás után Vona Gábor és a Jobbik más vezetői Szegeden együttműködési megállapodást kötöttek. Hozzátette: a szegedi egyeztetésen Budaházy mellett részt vett az azóta betiltott Magyar Gárda, a Betyársereg és a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.