Debrecen: civilek is szembeszállnak a Fidesszel

A Fidesz alatt Debrecenben félfeudális királyság alakult ki – hangzott el a Civil Fórum mai sajtótájékoztatóján. A szervezet a nőtagozat elnökét indítja polgármester-jelöltként.

A Civil Fórum Egyesület mind a huszonnégy debreceni egyéni önkormányzati választókörzetben saját képviselő-jelöltet állít, a szervezet polgármester-jelöltje Kósa Márta, a női tagozat elnöke – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Gondola Zsolt önkormányzati képviselő, a Civil Fórum vezetője.

Mint elmondta, a tizennégy éve alakult Civil Fórum egyetlen más helyi párttal vagy szervezettel sem szövetkezik, a szervezet egyedül vág neki a választásnak, mert biztosak benne, hogy Debrecenben a törésvonal nem a baloldal és a jobboldal, hanem a politikai pártok és a civilek között húzódik.

Gondola Zsolt hozzátette: elismerik a város eredményeit, a fejlesztéseket, a beruházásokat, de nem lehet elmenni mellette szó nélkül, hogy a Fidesz alatt Debrecenben félfeudális királyság alakult ki.

Kósa Márta, a Civil Fórum polgármester-jelöltje azt mondta: a választási szlogenjük úgy hangzik, hogy "Tegyünk rendet együtt". A megoldandó problémák között sorolta föl a kirívóan magas parkolási díj csökkentését, kerékpárutak építését és a szelektív hulladékgyűjtés kiterjesztését.

Debrecenben a Civil Fórumon kívül eddig négy szervezet jelentette be, hogy az októberi választásra saját polgármester-jelöltet állít: a DISZ, az Együtt 2014, a Fidesz és a Jobbik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.