Dániel Péter újra akcióban: vörös festék a Horthy-szoborra

Festékkel öntötte le a Somogy megyei Kerekiben felállított Horthy-szobrot Dániel Péter. Mint azt Facebook-bejegyzésében írta, "minden értelmes, tisztességes ember nevében" kezdett akcióba.

Vörös festékkel öntötte le a Somogy megyei Kerekiben nemrégiben felállított Horthy-szobrot Dániel Péter. Mint azt Facebook-oldalán fényképpel is illusztrálta, a szoborra egy táblát is felakasztott, amin az olvasható: "Tömeggyilkos, háborús bűnös."

A közösségi oldalon azt írta, hogy a tábla hátoldalán is hagyott üzenetet. "Minden magyar és nem magyar áldozat, mártír nevében. Minden hazai és európai demokrata, illetve demokratikus szervezet nevében. Minden értelmes, tisztességes ember nevében. A kivégzett matrózok nevében. Az orgoványi áldozatok nevében. Bacsó Béla és Radnóti Miklós nevében. Anyai nagyapám nevében, aki magyar katonaként túlélte a Don-kanyar értelmetlen vágóhídját és azután még hosszú évekig szenvedett Szibériában hadifogolyként. Apai dédszüleim nevében, akiket 1944 telén a zajló Dunába lőttek a nyilasok. A sok tízezer, ártatlan polgári áldozat nevében. A deportált és gázkamrába vetett gyermekek és nők nevében. Az újvidéki hideg napok áldozatainak nevében."

A leöntött Horthy-szobor

Az üzenet azzal zárult: "A magam nevében. Mert tömeggyilkos háborús bűnösnek nem jár szobor és nem jár tisztelet. Üdvözlettel: dr. Dániel Péter, ember, magyar (a zsidó törvények szerint zsidó) demokrata, európai polgár, férj és ügyvéd, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom alapítója."

Dániel Péter akkor vált ismertté, amikor tavaly nyáron kaszinótojást nyomott szét a nemzeti együttműködésről szóló politikai nyilatkozat egyik kifüggesztett példányán. Később paradicsomszósszal kente össze több önkormányzatnál az alkotmány asztalát. Nagy felháborodást váltott ki, amikor "primitív, köztörvényes, randalírozó és lincselő prostinak" nevezte Wittner Máriát. Bár később bocsánatot kért, az akkoriban frissen alakult DK elhatárolódott tőle, közölték, hogy a pártnak nem tagja, de ha kérné, sem vennék fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.