Dalcsináló Ákos úr és a nemi szerepek

Ákos, a szexista kijelentései miatt már a szponzora által is persona non gratának minősített énekes-zeneszerző sajátos nézeteket vall a családról. A harmadik gyereke is megszületett, mire elvette a feleségét, a sikeres házasság titkának pedig azt tartja, hogy klasszikus női-férfi szerepben élnek. Idézetgyűjtemény genderőrülteknek.

Nem szoktunk tévézni, mert a kortárs mesefilmek szabályosan ördögi képekkel sokkolják a gyerekeket: transzformerek gyilkolják egymást, folyik a vér, az angyal ördöggé változik. Ha már tévé, akkor inkább olyan klasszikusok, mint a magyar népmesék sorozata vagy a Sebaj Tóbiás, esetleg a Kockás fülű nyúl.” (Kiskegyed)

Az anyagi háttér megteremtése jobbára ránk marad – ez olyan magától értetődő, mint hogy van levegő –, de a szavunk már nem olyan fontos otthon, mint nagyapáinké. Pedig minden férfi, legyen sintér vagy politikus, újságíró vagy énekes, ott érzi magát otthon, ahol a véleménye meghatározó. A mai férfiak túlnyomó többsége ennyit sem tud elérni a családjában.” (Joy Magazin)

Középső gyerekem, Anna idén hat éves. Magától megtanulta a betűket, olvas, időnként levelet ír anyának: „Szeretlek anya, álmomban láttam egy pillangót, szeretem a pillangókat". Nekem meg azt írja: „Apa, nagyon szeretlek, képzeld, láttam egy focimeccset, nagyon izgalmas volt, Mecseszter Unájti és Reálmadri." Tudja, hogy anyjának a pillangókról, apjának a fociról írjon, érti a klasszikus szerepmodelleket. Védett, szeretetteli közegben kéne minden gyereknek felnőni. Ha van egy nő, aki gyereket szült az embernek, akkor a felelősség egy életre szól. Az ilyen egyszerű dolgokról nem trendi ma beszélni valamiért." (Mandiner)

A sztár bevallotta, soha nem volt házasságpárti, ráadásul a felesleges ceremóniákat sem kedveli. Így aztán múltak az évek, és a gyerekek is érkeztek szép sorban, a boldogító igen kimondására mégsem került sor. (...) Ákos megígérte párjának, hogy harmadik gyermekük születése után hivatalosan férj-feleséggé válnak, így két hónappal Kata érkezése és 15 év együttélés után valóban az anyakönyvvezető elé álltak. (...) Ákos szerint a sikeres házasság titka az, hogy klasszikus női-férfi szerepben élnek - számukra ez a természetes állapot. Azt is tudják, hogy a nagycsalád rengeteg kompromisszummal jár, cserébe viszont tengernyi örömet ad.” (Femina)

Kevesebb (idő jut a családomra - a Szerk.), mint szeretném, de ha tehetem, én viszem a gyerkőcöket óvodába, bölcsődébe. Este a közös fürdetésnél igyekszem otthon lenni, és a mesélés is az én feladatom. Vasárnaponként együtt megyünk a pasaréti templomba a gyerekmisére, Grácián atyához". (Kiskegyed)

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.