Csúnyát bakizott Vona, az új hídember

Valódi nemzeti konzultációba kezd a Jobbik – jelentette be pártja évadnyitóján az önmagát hídemberi pozícióba helyező Vona Gábor, majd közölte: föl fogják számolni az országot. Azonnal javított: nem fölszámolni, hanem fölszántani.
A hídépítés volt a kulcsszava Vona Gábor szónoklatának. A dizájn is ehhez igazodott, a jobbikos pártelnök mögött piros-fehér-zöld hidak látványa erősítette a mondanivalót. „Építsünk hidat, legyen bennünk bátorság" – buzdított Vona a Budaörsön tartott évadnyitó rendezvényen.

A megosztottság legyőzésén túl pártja feladatai közé sorolta a „politikai kultúra elaljasulásának" megfékezését is. Név szerint Habony Árpádot és G. Fodor Gábort említette, olyan emberekkel összefüggésben, akikhez képest a meztelen csiga is gerinces állat.

Korrupció, arrogancia, hatalmi téboly – így jellemezte a Fideszt. Vona Gábor szerint Orbán Viktor annyit harcolt a szocializmussal, hogy végül csinált helyette egy másikat. Kiderült továbbá, hogy a Jobbik mégiscsak demokratikus pártnak vallja magát: egész konkrétan a meritokratikus, érdemelvű demokráciában hisz, ahol a tisztesség, szorgalom és munka révén lehet érvényesülni.

Többször elhangzott a „valódi" kifejezés is. A kormány leváltására készülő Jobbik valódi néppárt, amely valódi nemzeti konzultációt indít a korrupció, az egészségügy és az oktatás témájában. A jobbikosok nyakukba veszik az országot, minél több emberrel találkozni akarnak.

A máskülönben jó szónoki képességekkel rendelkező Vona Gábor ennél a pontnál nagyot hibázott. „Föl fogjuk számolni az országot!" – ígérte, hogy aztán rögtön javítsa magát: „Föl fogjuk szántani az országot!"

Bár beszéde végén megtudhattuk még, hogy „lovasíjász nemzet vagyunk, Attila unokái", az a sejtésünk, a mostani évadnyitó nem ettől a megállapításától válik emlékezetessé.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.