Csoda blabla, ahogy egy nagy ember látja

Módosítaná az Európai Unió alapszerződését, menekültügyben nemzeti megoldást akar, és megcélozta az uniós kvótarendszer ellehetetlenítését, józan észről beszél, a Paksi Atomerőmű bővítését pedig, ha addig élünk is, végigviszi. Mit gondol, ki lehet ez?

Természetesen Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök a pénteken a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában „csoda blablának” nevezte azt a kijelentést, hogy „európai megoldásra van szükség” az illegális bevándorlás kérdésében. Szerinte ugyanis a sok tagállami megoldásból adódik össze az európai.

A kötelező kvótákkal kapcsolatban megerősítette: a magyar álláspont szerint a kvótarendszert mindenképpen el kell lehetetleníteni.

Orbán Viktor azt is mondta, hogy az európai vezetők és az európai emberek józan esze közötti, folyamatosan növekvő szakadék egyre inkább destabilizálja a kontinenst.

A miniszterelnök szerint eljött az ideje annak is, hogy ismét feltegyék az EU alapkérdéseit. Kilátásba helyezte, hogy hozzá kell nyúlni az EU-t létrehozó alapszerződéshez.

De szólt arról is, hogy szerinte Magyarország elemi nemzeti érdeke a paksi atomerőmű működtetése és bővítése. Ennek hiányában az áram ára meredeken emelkedne.

Arra reagálva, hogy az Európai Bizottság kötelezettségszegési eljárást indított a paksi bővítéssel összefüggésben, úgy fogalmazott: „Olcsó áram egyenlő Paks”.

„Megyünk tovább előre. Magyarországon az olcsó áram első számú előfeltétele, hogy Paks működjön” – mondta Orbán Viktor, kijelentve: a magyar kormány meg fogja valósítani a paksi beruházást.

Quaestor-ügyben a miniszterelnök azt közölte: az Alkotmánybíróság döntése alapján nem általános kártérítésben kell gondolkodni, hanem a pontos elszámolás rendszerét kell kidolgozni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.