Csípi az LMP-sek szemét a jegybank fényűzése

Tovább borzolja a kedélyeket a jegybank luxuskastélya. A DK után az LMP is kikelt a többszáz milliós beruházás ellen.
Tovább tékozolja az adófizetők pénzét az MNB - reagált Schmuck Erzsébet, a parlament költségvetési bizottságának alelnöke, LMP-s képviselő arra a múlt héten megjelent hírre, hogy a Magyar Nemzeti Bank majdnem félmilliárd forintért vásárolt magának fényűző XIX. századi luxuskastélyt, az eladásra kínált magyarországi ingatlanok egyik legdrágábbikát. Az LMP felháborítónak tartja az adófizetők pénzének herdálását, és már kezdeményezte Matolcsy György jegybankelnök meghallgatását az Országgyűlés költségvetési bizottsága előtt.

Schmuck Erzsébet szerint pontosabb és szigorúbb szabályozásnak kellene megakadályoznia, hogy a Magyar Nemzeti Bank olyan, alapfeladataival nem összefüggő célokra költhessen százmilliókat az adófizetők pénzéből, mint a jegybank újonnan vásárolt tiszaroffi üdülője, az ilyen beruházások ugyanis közvetlenül nem vezethetők le a jegybanktörvény rendelkezéseiből. Az LMP már korábban is szót emelt az MNB kiadási tervei ellen, amiket a jegybank nem véletlenül nem vert nagy dobra: csak műkincsvásárlásra 30 milliárdot, míg ingatlanfelújításra- és fejlesztésre 90 milliárdot tervez költeni a jegybank ebben az évben.

Előzőleg Vadai Ágnes országgyűlési képviselő, a Demokratikus Koalíció politikusa hozta nyilvánosságra, hogy a 3,2 hektáros területen elterülő, ősfás környezetben lévő tiszaroffi Borbély-kúria értéke meghaladhatja a 680 millió forintot. Megjegyezte, hogy a Matolcsy György által vezetett jegybanknak ez már nem az első ilyen jellegű luxuskiadása, "kulturális tematikájú pénzszórások" is voltak korábban.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.