Csipak visszanyerte fél évszázadra a Deák utcát az V. kerülettől

A Pesti Központi Kerületi Bíróság szerdán megállapította, hogy az V. kerületi önkormányzat jogellenesen mondta fel Csipak Péter érdekeltségével, az Immobilia Zrt.-vel a Deák Ferenc utcára 50 évre kötött megállapodást.

Az V. kerületi képviselő-testület március 10.-i, zárt ülésén döntést hozott az Immobilia Zrt.-vel a Deák Ferenc utcára kötött, 2009 óta érvényben lévő 50 évre szóló közterület-használati szerződés felmondásáról.

A Csipak Péter ingatlanfejlesztő vállalkozó érdekeltségébe tartozó Immobilia Zrt. 2008-ban, még Rogán Antal polgármesterségének ideje alatt kötött fél évszázadra szóló szerződést a belvárosi önkormányzattal. A cég az utcaburkolat és az épületek homlokzatának felújításáért cserébe kaptak meg a Deák Ferenc utca 500 négyzetméterének használatát,

Az önkormányzat arra hivatkozva bontotta fel a szerződést, hogy a cég által vállalt vásárok, vendéglátós teraszok színvonala nem ért fel a Fashion Street színvonalához.

A döntést az Immobilia Zrt. bírósági úton megtámadta. A bíróság szerdai döntésével jogellenesnek minősítette a felmondást és kötelezte az alpereseket az Immobilia Zrt. perköltségének megfizetésére A bíróság ítélethez fűzött szóbeli indokolása szerint az Immobilia Zrt. a szerződésnek megfelelően járt el, az önkormányzat állításával szemben az utcában megfelelő színvonalú rendezvényeket tartott. A bíróság szóban kihirdetett ítélete szerint az Immobilia Zrt. közterület használati szerződése továbbra is fennáll és jogosult a Deák Ferenc utcát továbbra is használni.

Csipak Péter évekig kitűnő kapcsolatokat ápolt Rogán Antallal, a viszony azonban megromlott, sőt miután kútba esett a Zeppelin formájú üzletház terve, kifejezetten ellenségessé vált.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.