Cser-Palkovics börtönnel fenyeget

- Igaz, hogy jobbikos vagy? - kérdezte Keller László a Fidesz helyettes szóvivőjétől. - Az az igaz, hogy te börtönbe kerülsz! - hangzott a felelet. Mindezek után még Cser-Palkovics tesz feljelentést...

Bocsánatkérésre szólította fel Molnár Csaba kancelláriaminisztert a Fidesz helyettes szóvivője. Cser-Palkovics András a hétfői parlamenti ülésen azal vádolta Molnárt, hazudott, amikor azt állította, hogy a fideszes önkormányzatok hitelfelvételei és kötvénykibocsátásai adósították el az országot. Molnár válaszában azt mondta: szavait rosszul idézték, azt pedig példákkal és adatokkal igazolta, hogy bizonyos fideszes vezetésű önkormányzatok több évre, súlyosan eladósodtak.

Cser-Palkovics válaszában kifogásolta, hogy a miniszter „listázza" az önkormányzatokat. Molnár végül arra emlékeztette az ellenzéki képviselőt, hogy Székesfehérvárott 2002-ben a szélsőjobboldali Jobbik támogatásával indult a választásokon, tehát „ez egy jobbikos megnyilatkozás volt".

A jegyzőkönyvbe már nem került be, de ezt követően a Molnár Csaba mögött ülő Keller László volt pénzügyi államtitkár azt kérdezte Cser-Palkovicstól: „igaz, hogy jobbikos vagy?" Erre a fideszes szóvivő - a sajtópáholyban is hallható módon - azt válaszolta: „Az az igaz, hogy te börtönbe kerülsz!"

Cser-Palkovics András a Népszabadság megkeresésére úgy fogalmazott: „azt mondtam, hogy aki velem kapcsolatban hazudik, az börtönbe fog kerülni". A fideszes politikus kérdésünkre közölte: ezt továbbra is fenntartja.

'Mindenkivel megteszem'

Nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozó rágalmazás miatt feljelentést tesz a fideszes Cser-Palkovics András Molnár Csaba kancelláriaminiszter ellen. A Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejtette: Molnár Csaba a hétfői parlamenti ülésen "durva hazugságokat" fogalmazott meg vele kapcsolatban, több alkalommal is azt állította, hogy jobbikos képviselőként dolgozik a székesfehérvári közgyűlésben.

A történtek miatt az ellenzéki politikus feljelentést tesz Molnár Csaba ellen. "Ezt mindenkivel szemben megteszem, aki megismétli a kancelláriaminiszter hazug állításait" - jelentette ki.

Egy dolog azonban tény: Cser-Palkovics a 2006-os önkormányzati választásokon a Fidesz-KDNP-Jobbik listát vezette Székesfehérváron.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.