Vajon melyik magyar bankár "polip" Lázár János szerint?

Polip módjára hálózza be egy magyarnak tűnő bankkonglomerátum vezetője a magyar gazdaságot, társadalmat és politikát - ezt nyilatkozta Lázár János egy rádióműsorban. A riporter kérdésére, miszerint Csányi Sándor OTP-vezérre gondol-e, a Fidesz frakcióvezetője nem válaszolt.

Fiala János a Rádio Q-ban interjút készített Lázár János fideszes frakcióvezetővel, amelyből a zipp. hu a következő részletet hozta nyilvánosságra:

"Fiala János: – Ott tartunk tehát, hogy bankok…

Lázár János: – Egy-egy bank-konglomerátum születéséről az elmúlt húsz évben, hogy hogy jött létre egy magyarnak tűnő nagy bank, annak a vezetője milyen hatást gyakorol a magyar gazdaságra, a magyar társadalomra, a magyar politikára. Polip módjára hogyan hálózza be az országot, erről kellene beszélni.

Fiala: – Most éppen arról a Csányi Sándorról beszélünk, aki először tett gesztust az önkormányzatoknak a tartozásaik átütemezése kapcsán? Róla beszélünk?

Lázár: – Biztatom az újságírókat, hogy vizsgálják meg, kiről is beszélünk, hogy vannak-e valódi gazdasági hatalmak ebben az országban. […] Az a borzasztó, tudod, hogy akik diktálni próbálnak az üzlet világából, a bankok világából, a telekommunikáció világából, a gazdasági csoportok világából, azokat senki nem választotta meg, maximum a részvényesek vagy a tulajdonosok. És azoknak diktálnak, akik mögött elvileg társadalmi legitimáció van, és ebből a szempontból teljesen mindegy, hogy ellenzéki vagy kormánypárti valaki. […] Nekem az a véleményem, hogy a gazdasági csoportoknak az ország érdekeit kellene szolgálni, és nem a politikai csoportoknak kellene a gazdasági csoportok érdekeit szolgálni.” - zárul az interjúrészlet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.