Csalónak kampányol Semjén Zsolt?

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fotója szerepel annak a foktői polgármesternek a szórólapján, akit egy egri közbeszerzési eljárás során elkövetett szabálytalanság miatt jogerősen elmarasztalt a bíróság - írja a stop.hu hírportál.

Jakab Ferenc foktői polgármestert jogerősen 300 ezer forint pénzbírságra ítélte a Heves Megyei Bíróság magánokirat hamisításért. Az ezt tartalmazó, 2009 októberében kelt ítélet másolata a napokban árasztotta el a voksolásra készülő település háztartásainak postaládáit - írja a stop.hu hírportál. A dokumentum szerint a Jakab Mérnöki Iroda Kft. sikerrel indult az egri önkormányzat egyik, 22 millió forintos megbízással járó közbeszerzését.

Csakhogy az "Építési és bontási hulladék kezelése Eger térségében projekt, egri bontási és építési hulladékkezelő telep építéséhez kapcsolódó műszaki ellenőrzés" tárgyú közbeszerzést csak úgy tudta Jakab cége megnyerni, hogy ehhez hamis, általa el sem végzett munkát jelzett referenciaként. A több, mint félmilliárdos projektnek csak egyik apró eleme volt a műszaki ellenőri, az egész beruházás 95 százalékát az Európai Unió finanszírozta, de a műszaki ellenőri feladatok végül nem kaptak uniós támogatást éppen azért, mert kiderült, az eljárást csalással nyerte meg Jakab kft-je. Így a teljes 22 milliós összeget Eger városának kellett állnia.

A stop.hu cikke szerint a függetlenként tevékenykedő Jakab Ferenc a vasárnapi választáson újra megméretteti magát és újraválasztásához éppen az elszámoltatáson buzgólkodó kormány egyik prominensével, Semjén Zsolttal kampányol. A kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes a polgármester hírlevelében a weblap beszámolója szerint azt állítja: "Amikor 2006-ban megtiszteltek bizalmukkal és 2006-ban az önök képviselője lettem, az egyik legfontosabb feladatomnak a munkahelyteremtést tekintettem. Ebben a munkában Jakab Ferenc folyamatosan a segítségemre volt. (...) A tervezett Duna híd koncepciójának megalapozó munkái a következő években sok munkával járnak, amelyhez szükség van ilyen felkészült és agilis polgármesterre" - ajánlja az elítélt politikust Semjén Zsolt.

A polgármester elmarasztalásáról szóló ítéletet a napokban kapták meg a település lakói, akárcsak Jakab Ferenc szórólapját, amelyből kiderül, Semjén Zsoltnak sokat segített a 300 ezer forintos pénzbüntetésre ítélt településvezető - emlékeztet a stop.hu cikke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.