Tiltakoznak a tanárokat zaklató Hír TV ellen

Nemtelen eszközökkel folytatott kormányzati hajtóvadászatnak nevezte három oktatási civil szervezet a Hír TV riporterének betörését Nagy Emília gimnáziumi tanár irodájába. A tanárnő november 17-én tartott beszédet egy Kossuth téri tüntetése, akkor került a sajtó érdeklődésének középpontjába.

Nyílt levélben foglalt állást három oktatásüggyel foglalkozó civil szervezet a Hír TV riportterének, Juhász Annamáriának egy budapesti gimnáziumba való, engedély nélküli bejutása kapcsán. A csatorna munkatársa Nagy Emília munkáját zavarta meg azzal, hogy riportot szeretne készíteni vele egy állítólagos csalási ügy miatt. Az irodában tanulók is tartózkodtak ekkor.

Nagy nem kívánt nyilatkozni, a stábnak el kellett hagynia az épületet. Távozásuk után érkezett meg az iskolához a Hír Tv Klebelsberg Intézményfenntartó Központ központi sajtóosztályának címzett kérelme, miszerint riportot akarnak készíteni Nagy-gyal és az iskola igazgatójával, aki ekkor már nem volt bent az iskolában.

Az üggyel kapcsolatban az Oktatói Hálózat, a Hívatlanul Hálózat és a Hálózat a Tanszabadságért által közösen jegyzett nyílt levelet a Hír TV vezérigazgató-helyettesének címezték és követelik, hogy azt olvassák be a hírműsorba.

„Tisztelt Szikszai Péter!

A Hír TV munkatársai 2014. december 2-án, az objektív hírszolgáltatás szakmai és etikai normáit felrúgva, engedély nélkül, csalással hatoltak be egy állami létesítménybe, a budapesti Leövey Klára Gimnáziumba, ahol megzavarták az oktató-nevelő munkát.

Az akciója célpontja Dr. Nagy Emília, a gimnázium tanára volt, aki a 2014. november 17-i Kossuth téri tüntetésen a szólásszabadság alkotmányos jogával élő állampolgárként, a civil oktatási hálózatok képviseletében bírálta a kormány oktatáspolitikáját.

A Hír TV rajtaütését nem tudjuk máshogy értelmezni, mint a civilek ellen nemtelen eszközökkel folytatott kormányzati hajtóvadászat újabb lépését.

Mi, a három oktatási civil hálózat tagjai, tanárok, oktatók, diákok, szülők, tiltakozunk a megfélemlítés, a dezinformáció, az inszinuáció eszközeit gátlástalanul  használó Hír TV-s akció ellen és követeljük, hogy tiltakozásunkat a televízió hírműsorában olvassák fel" – áll a nyílt levélben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.